|  | Bugün Boşum |  | 
|  08-03-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bugün BoşumBugün Boşum   Bugün pazar  İçerde baharın tatlı kokusu  Pencereleri ardına kadar açtım     telaşsız bir kahvaltı   Evi şöyle bir toplayıp çıkacağım  Mine’yle sahilde yürüyeceğiz   Bugün kalori hesabı yok  Kocaman, çikolatalı bir dondurmayı hak ettim  Yanıma şiir kitabı da alayım  Cebren ve hile ile, okurum Mine’ye  Garibim mecbur dinler   Oğlum dibimde bitiyor: --Anne ya, ceketimin düğmelerini dikmeyi unutma, yine hocalardan azar yedim  --Tamam dikerim, bu arada, azar yenmez, işitilir, dedim gülerek  Bir saniye geçti geçmedi elinde bir tomar kağıt; --Anne Türkçe ödevimin yazım yanlışlarını düzeltsene  Yarın son günmüş  Hoca bir titiz ki gözünden hiç kaçmaz  --Sen de titiz ol, yanlış yapma  Hem, o ,kaç sayfa öyle? --On sayfa, ama daha azını kabul etmiyorlar ki  --Tamam hadi, önce düğmeleri dikeyim, sonra da ödevine bakarım  Koşucu temposuyla giriştim işe  Mutfağı topladım, çamaşırları astım  Aman düğmeler  İkinci düğmede iğne parmağımı deldi  Kan… Tüm okul ceketlerini lanetledim  Düğmeleri de… Ödeve başladım, bir telefon , konuşmalar, oğlum tepemde; --Anne, Emre gelecek film izleyeceğiz, ne olur kek yap   Senin kekine bayılır o  Güzel annem benim   Bugün boşsun nasılsa  --Demek bayılıyor   yaparım ne olacak canım, nasılsa boşum bugün   Ödevleri bir kenara bıraktım, bari önce keki fırına atayım  Kabartma tozu bitmiş  Süt azalmış  Küçük bir alışveriş çıkıyorum  Kek fırında, ödev tamam, düğmeler şimdilik yerinde  Çıkma saatim  Şiir kitabı çantamda  Nefes nefese…Hazırım   Hey benim zavallı hazırlığım  Bir şangırtı banyodan --Anneee koş!!! Musluk çıkmış su şarıl şarıl akıyor  Üstüm başım vıcık   zor bela musluğu takıyorum, eğreti… Tamirci çağırmak lazım  Bugün olmaz  Bugün Pazar  Ben boşum   Şu suları yok etmeliyim    Çalışkan bezlerim devreye giriyor, dar alanda kısa paslaşmalar  Nihayet banyo kupkuru   Ama ben tere battım   üçüncü kez giyiniyorum  Kapı zili…İkinci baskın Mine’den  Köpürerek içeri giriyor  Kaç saattir bana ulaşamayınca, tabii öfke içinde  Ben ağlamaklı; --Yapma Mine, bir kazazedeye kıyma   Mine’yle ikimize kocaman bir parça kek koyuyorum  Tavşan kanı çay   Mine bayılır buna   sakinleşiyor, dertleşiyoruz  Canım arkadaşım  O hep beni anlar   Akşam oldu, Mine gitti  Onunla bir saatlik sohbet her şeye değer  Biraz uzanayım   telefon   oğlum   Su baskınında kaçıp arkadaşına sığınmıştı  --Anne, bak bu çok önemli, yarın için, münazara konusuydu unuttum ‘’Leyleklerin Göçü’’, internetten araştırıp masa üstüne dosyalar mısın? Ben gelince cd’ye çekerim  Ne olur benim melek annem, güzel annem, … Çok sakinim, güler yüzlüyüm, sesim kadife; --Hemen bir tanem, şimdi bakarım, zahmet olur mu canım  Biliyorsun, ben bugün boşum  Leyleklerini dosyada bil  Bütün işleri bana şırınga ile enjekte edebilirsiniz  Hücrelerim sıraya koyar onları  Ben yaparım  Bugün nasılsa boşum  Zehir gibi acı kahvemi alıyorum  Şu leyleklere bir bakayım  Neredeler?  Baharın ortasındayız, evlerindedirler  Belki bir tanesi bahara rağmen göç etmek ister  Niye olmasın? --Heyy, bir bahar günü göç etmeye karar veren leylek…Bekle    ben de geliyorum  Bugün pazar, boşum  Pardon, yokum… | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |