Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler![]() Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler Genç Yöneticiler! "Atatürk''ten Yöneticilere Öğütler" yazısını aşağıda sizlere sunuyorum Bu öğütlerin kulağınıza küpe olmasını istiyorum Bu öğütlerin sizlere ışık tutacağına inanıyorum " Başarılarınızı büyütmeyin, başarısızlıklarınızdan ders alın ![]() Şeffaf olun, insanlar ancak o zaman size güvenir ![]() Çalışanları geliştirin ve destekleyin, zekice risk almalarını teşvik edin ![]() Çalışanlara düşüncelerini ve tavsiyelerini sorun ![]() Herşeyi kendinize mal etmeyin Çalışanların katkılarını unutmayın![]() Kendinizi de eleştirecek kadar olgun olun ![]() Kendinizi kandırabilirsiniz, başkalarını ancak bir süre yanıltabilirsiniz ![]() Çalıştığınız alandaki kişilerin bilgilerinden faydalanın ![]() Bazı zeki ve becerikli yöneticiler, fiziksel dayanma güçleri olmadıklarından başarısızlığa uğrarlar ![]() Stress altında da, normal şartlardaki performanslarını gösteremeyen yöneticiler, başarısızlığa mahkumdur ![]() Yanlış adım attığınızı farkettiğinizde, geri çekilmekten kaçınmayın ![]() Hatanızda ısrar etmeyin Çünkü iş yapan hatasız bir yönetici olamaz![]() Bilgi toplamak için teknolojiden yararlanın, masraftan kaçınmayın ![]() Davranışlarınızda esnek olun, peşin hükümlerle hareket etmeyin ![]() Espri anlayışınızla karşınızdakilere mesajlarınızı kırıcı olmadan verin ![]() Hedeflerinize adım adım yaklaşın Hedefi gözden kaçırdığınız anda, engelleri görmeye başlarsınız![]() Çalışanları size davranışlarına gore değil, yaptıkları işlerdeki başarılarına göre değerlendirin ![]() Yöneticinin malzemesi insandır Herkesi en iyi işe yarayabileceği yerde kullanın![]() Bilgilendirdiğiniz kişilerin bilgileri doğru aldıklarından emin olun ![]() Rauf Denktaş Kaynak:www turklider org |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|