|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatıyor, dumlupınardan, kurtulanlar, o geceyi, sağ |
![]() |
Dumlupınar'dan Sağ Kurtulanlar &Quot;O Gece&Quot;Yi Anlatıyor... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dumlupınar'dan Sağ Kurtulanlar &Quot;O Gece&Quot;Yi Anlatıyor...Dumlupınar'dansağ kurtulanlar "o gece"yi anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün faciadan sağ kurtulan beş kişiden sadece üçü hayatta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dumlupınar faciasından mucize eseri kurtulan iki astsubay Hüseyin İnkaya ve Hüseyin Akıış Çanakkale Askeri Hastanesinde tedavi görürken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astsubay Hüseyin Akış kazadan 50 yıl sonra ![]() ![]() ![]() ![]() Son Şahitler Nasıl Kurtuldu? Dumlupınar denizaltısının Naboland'la çarpışmasının ardından su üstünde 8 denizci sağ kalmıştı ancak bu sayı kısa bir süre sonra 5'e düştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehit Astsubay Sait Yıldırım'ın kızı : Doç ![]() ![]() yaptığı sanat eserlerin önünde ![]() ![]() ![]() ![]() "Baba Nolur Gitme…" "Ogün okula gidecektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gidiş o gidiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gitmem gerek diyen ve şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Sait Yıldırım (Soldan 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dumlupınar’da dağılan mutlu aile tablosu ![]() ![]() Şehit Astsubay Sait Yıldırım’ın kucağında kızı Berke yanında eşi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıntı sulara dalan ama ulaşmaya başaramayan Dalgıç Yılmaz Süsen (ortada) Kurtaran’in güvertesin de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdan Gelen Son Sesler ![]() ![]() ![]() - Alo aşağıdan alo Dumlu - Evet Dumlu - Ben Üsteğmen Suad ![]() - Evet efendim ben Selami - Selami nasılsınız, biz geldik, şimdi bana durumu anlat ![]() - Efendim dizellerden yara aldık, manevra dairesinde yangın çıktı, bataryayı sıfıra alarak kıç torpido dairesine geçtik, şimdi manevra dairesi su ile dolu ![]() - Kaç kişisiniz orada? - 22 kişiyiz ![]() - Diğer dairelerle irtibatınız var mı? - Yarım saat evvel kıç batarya dairesi ile konuştum, şimdi cevap vermiyorlar ![]() - Merak etmeyin 'Kurtaran' geldi biz buradayız ![]() - Efendim manometre 267 kadem gösteriyor doğru mu? ![]() ![]() - Selami Kurtaran geldi şimdi kurtarma işine başlanıyor, ben biraz sonra yine gelirim ![]() - Peki efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bütün Gayretler Neticesiz Kaldı" Radyo ve gazeteler vasıtasıyla facia haberleri kısa zamanda tüm yurtta duyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 90 metre derinlikte yatan Dumlupınar’ı kurtarmanın zorluğunu gösteren tasviri çizim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 81 evladıyla birlikte Dumlupınar’da şehit olan Komodor Kurmay Albay Hakkı Burak ![]() ![]() ![]() ![]() İnatla Akan Sular Kazandı! Kazadan yaklaşık on saat sonra olay yerine gelen Kurtaran gemisi personeli aşağıdaki arkadaşlarını kurtarmak için büyük gayret gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denizcileri Kurtarma Şansı Vardı! Eğer Dumlupınar'ın şamandırası kopmasaydı dalgıçlar telefon kablosuna tutunarak aşağıya inecek ve Kurtaran gemisindeki çan telini denizaltının kurtarma kapağına takabilecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dumlupınar’ın denizaltı battı şamandırası günümüz Beşiktaş Deniz Müzesinde sergilenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|