Kefal Çorbası Tarifi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefal Çorbası Tarifiselamlar ben yeniyim yeni bir konu açayım dedim balık tutarken aldığımız zevki bu balığı yerken de almalıyız bu ikisi bir bütünpişirmiyceksen tutmaçoğu zaman sahilde gezerken kefal tutan insanlara rastlar ve bilmiyormuş gibi sorarım o balığı napacak lar diyekimisi birine veririm kimisi tutyoruz işte yani tutacak gerisini bilmiyor kimiside kızartacam der diğer balıkları pişirmeyi herkez bilir ama kefalın namı kötüdür çünki beslenmek için başka balıkların giremediği yerlere örneğin tuz oranı düşük oksijen oranı düşük tatlı su çok tuzlu su nehir gibimarmara kefalini buhlama yaparsanız kokarçorba yaparsanız lezetli olur kısaca tarifini vereyim deneyin 2 orta boy kefalin pullarını temizleyin büyük bir tencereye bir kahve fincanı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı tuzu kefalleri ve bol suyu katıp pişene kadar haşlayın pişen kefallerin etlerini bir tabağa elinizle ayıklayın başka bir tencere de 4 çorba kaşığı unu yağ ile pembeleşene kadar kavurun kefallerin pişti tenceredeki balık suyunu bir süzgeçten geçirerek süzün ve unlu karışım bulunan tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin düşük ateşde bir demet dere otunu ince kıyarak tencereye ekleyin bir çorba kaşığı tereyağı ile bir tam sıkılmış limonu da ekledikten sonra ayıkladığınız kefal etini tencereye atarak 15 dakka düşük ateşde pişirin tuzunu karabiberini pişerken kendi damak lezzetinize göre ayarlayın bi deneyin belki seversini kefali de arıyacağımız günler yakın selamlar |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|