![]() |
İskorpit Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskorpit ÇorbasiMalzemeler : 1 kg ![]() 1 büyük kuru soğan 4 yaprak defne yaprağı 6 dal maydanoz 3 diş sarımsak 2 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 3 olgun domates rendesi 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı veya tatlı) 2 çorba kaşığı tereyağı (az yağlı seven için 1 kaşık yeterli) Yapılışı : Temizlenmiş iskorpitleri güzelce yıkayın, başlarıyla birlikte tencereye koyun ![]() ![]() Sosu için, üç domatesi rendeleyin, tencereye tereyağını koyun, ocağın altını açın, domatesleri koyun, beş dakika pişirin, biber salçasını da ilave edin ![]() Pişirdiğiniz balığın suyunun tamamını süzekle alıp sosun bulunduğu tencereye ilave edin ![]() ![]() 1 çay bardağı suya 1 çorba kaşığı unu bir kasede telle çırpıp kaynayan soslu balık suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, bir taşım kaynatın, balık parçacıklarını da ekleyin, 10 dakika kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Not: Bulabilirseniz kırlangıç balığından daha da güzel olur ![]() Yörenizde balık çorbası için farklı balıklar varsa bunlardan da yapabilirsiniz ![]() Az sulu severseniz suyunu 1 bardak eksik koyabilirsiniz ![]() Daha yoğun, koyu bir çorba tercih ederseniz unu 2 çorba kaşığı koyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|