![]() |
Yalnız Allah’Tan Korkmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalnız Allah’Tan KorkmakSual: Kur’an-ı kerimdeki, (Yalnız Allah’tan korkun) ve (Yalnız senden yardım isteriz) mealindeki ayetlerden kasıt nedir? CEVAP Bizi Cennete koyacak olan da, Cehenneme atacak olan da Allahü teâlâdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Yalnız senden yardım isteriz) mealindeki âyet-i kerimeden önce, (Yalnız sana ibadet ederiz) buyuruluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birisinden yardım istenirken, yalnız Allahü teâlâya güvenilip, o kulun Allah’ın yardımına mazhar olduğu, Allahü teâlânın her şeyi sebeple yarattığı, o kulun da bir sebep olduğu düşünerek ondan yardım istemek, Allahü teâlâdan istemek olur ![]() Kurtubi tefsirinde buyuruluyor ki: (Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz) mealindeki âyet-i kerimeyi kabul edip söyleyen, Cebriye’den de, Mutezileden de uzak kalmış ve onlara gerekli cevap verilmiş olur ![]() Mutezile fırkası, (Allah bizim yaptığımız işlere karışmaz) diyor ![]() ![]() Cebriye fırkası ise, (Her işi yapan Allah’tır, kulların hiçbir rolü olmaz, günahı, sevabı işleten de odur) diyor ![]() ![]() ![]() ![]() Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|