![]() |
Ey Filistin’Li |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Filistin’LiEy Filistin’li kiz! Senin feryadin tüm bedenimi sardi ![]() Vücudum diken diken oldu, Ve titredim öyle bir titremeyle ![]() Nasil titremiyeyim ki, Belki Ars’i Ala bile titredi ![]() Senin feryadina ve göz yasina, Müslümanligindan utandi, insanlar ve ben ![]() Çaresizligi yasiyorduk hep beraber, Oturmakla zulüm kalkar saniyorduk ![]() Yillarca böyle uyutulduk, Yahudiyi tanimiyorduk ![]() Çünkü Kur’an-i okumuyorduk, Gerçegi göremiyorduk ![]() Ey feryadiyla ümmeti aglatan kiz! Baba hasretiyle yanan, Buna yillarca dayanan ![]() Tank ve tüfekle uyanan, Çocuklugunu unutan ![]() Zulme meydan okuyan, isgale karsi duran ![]() Onu siar yapan, Her gün sehadete kosan ![]() Onu dügün sayan, O askla yanan ve tutusan ![]() Davasi büyük olan, Ölüme meydan okuyan ![]() Mermilere gögüs açan, Her tarafa nur saçan ![]() Ümmete yol açan, Topraga bereket katan ![]() Sikaki ve Yahya’ya kutsal bir davaya, Mescid’i Aksa’ya ![]() Bunlar için savasmaya, Yillarca dayanmaya ![]() Rahmana kavusmaya, sereflice vurulmaya, And içtin böyle bir sona ![]() Ey feryadiyla bizi uyandiran kiz! Gözler aglamasada kalpler aglar, Merhameti olan bunu anlar ![]() Sen bunu bize yasattin, Yahudiye tas attin ![]() Bunu direnis yaptin, Bikmadin usanmadin ![]() Yolundan geri kalmadin, Agladin durdun, Gözyaslarina boguldun ![]() Bazen Zekeriyya bazen Yahya oldun, sehadete razi oldun ![]() Ama ihanetçi olmadin, Davayi paraya satmadin ![]() Sehitleri sizlatmadin, Kanini bosa akitmadin ![]() Peygambere hürmet yaptin ![]() Mescid’i Aksa’ya baktin, Namaza hasret kaldin ![]() Özlem ve hasretle yandin, Özgürlügü anladin ![]() Onun için vardin, Ellerini açtin, sehadete and içtin ![]() Yillarca böyle uyutulduk, Yahudiyi tanimiyorduk ![]() Çünkü Kur’an-i okumuyorduk, Gerçegi göremiyorduk ![]() Ey feryadiyla ümmeti aglatan kiz! Baba hasretiyle yanan, Buna yillarca dayanan ![]() Tank ve tüfekle uyanan, Çocuklugunu unutan ![]() Zulme meydan okuyan, isgale karsi duran ![]() Onu siar yapan, Her gün sehadete kosan ![]() Onu dügün sayan, O askla yanan ve tutusan ![]() Davasi büyük olan, Ölüme meydan okuyan ![]() Mermilere gögüs açan, Her tarafa nur saçan ![]() Ümmete yol açan, Topraga bereket katan ![]() Sikaki ve Yahya’ya kutsal bir davaya, Mescid’i Aksa’ya ![]() Bunlar için savasmaya, Yillarca dayanmaya ![]() Rahmana kavusmaya, sereflice vurulmaya, And içtin böyle bir sona ![]() Ey feryadiyla bizi uyandiran kiz! Gözler aglamasada kalpler aglar, Merhameti olan bunu anlar ![]() Sen bunu bize yasattin, Yahudiye tas attin ![]() Bunu direnis yaptin, Bikmadin usanmadin ![]() Yolundan geri kalmadin, Agladin durdun, Gözyaslarina boguldun ![]() Bazen Zekeriyya bazen Yahya oldun, sehadete razi oldun ![]() Ama ihanetçi olmadin, Davayi paraya satmadin ![]() Sehitleri sizlatmadin, Kanini bosa akitmadin ![]() Peygambere hürmet yaptin ![]() Mescid’i Aksa’ya baktin, Namaza hasret kaldin ![]() Özlem ve hasretle yandin, Özgürlügü anladin ![]() Onun için vardin, Ellerini açtin, sehadete and içtin ![]() Senin feryadin tüm bedenimi sardi ![]() Vücudum diken diken oldu, Ve titredim öyle bir titremeyle ![]() Nasil titremiyeyim ki, Belki Ars’i Ala bile titredi ![]() Senin feryadina ve göz yasina, Müslümanligindan utandi, insanlar ve ben ![]() Çaresizligi yasiyorduk hep beraber, Oturmakla zulüm kalkar saniyorduk |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|