![]() |
Aşk-İ Hafi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk-İ HafiÇok şeyler söylenmiş sevdaya dair, Kerem Aslı'yı ben seni sevmişim ![]() Aşklar yozlaşıp değişse de devir, Leylâ tadında ben seni sevmişim ![]() Kimi endâm der, kirpik sayar, Kimi gonca dudağa badem koyar, Kimi gül yanaktan öpünce doyar, Bülbül tadında ben seni sevmişim ![]() Ne Kays gibi Mecnûn olabilirim, Ne Ferhat gibi dağ delebilirim, Ne "Gel bana!" desen gelebilirim, Yusuf tadında ben seni sevmişim ![]() Dudaklar yâr için pek çok şey söyler, Kalp istiridye, aşkı inci eyler, Göz, kalp ile dil arasında ne'yler, Bir eşk tadında ben seni sevmişim ![]() Ben sana olmuşum ilk günden vurgun, O günden beri akıl bende sürgün, Gün olur buradan giderim birgün, Sıla tadında ben seni sevmişim ![]() Vav ile sîn yazar, yazarsa elim, Yâ ile lâm söyler, söylerse dilim, Yuvarlak te'de tükenir mecâlim, Sülüs tadında ben seni sevmişim ![]() Ben bir pervâneyim sen mumumsun, Ben bir denizim sen lâtif kumumsun, Son nefesimde içtiğim suyumsun, Canım tadında ben seni sevmişim ![]() Sen ben tadında sen de sever misin? Alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|