![]() |
Bazen Sağnak Olur Ağlayan Şehrin Gözyaşları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bazen Sağnak Olur Ağlayan Şehrin Gözyaşları![]() Gözlerine bakamıyorum artık , Güneşede bakamıyorum , gözlerim yanıyor , Avuçlarımı açıyorum gökyüzüne , kalbimi, Bulutlar ağlıyor , belkide bağırıyor , Hangi çığlık bu kulağımı ve yüreğimi parçalayan , Ne yana baksam kurşuni ![]() ![]() Bu şartlarda yaşamak , sokaklarında hızlı adımlarla dolaşıyor ölüm, İçimdeki sancı yaşamak sancısı, Yarım kalan bir şiir gibi , Bir türlü dile gelmeyen hicazkar bir beste gibi sana vurulmuşluğum, Ah Kudüs, ah Gazze, ah çaresizliğim ![]() ![]() Ekmeği elinden alınan çocuğuna ağlıyorsun şimdi , biraz önce sokak ortasında vurulan oğluna , ağıt yakan anneye ![]() Ya çaresiz kalmış bir babanın , en içli duasını ettikten sonra , evden son kez çıkarken bir daha görmeyeceği çocuklarına ,cennet meyvelerini öpmelerine ![]() ![]() Gözlerine bakamıyorum ![]() Her akşam yeni bir ölüm ile batıyor güneş ufuklarında , ve her sabah yeni bir ölüm ile doğuyor güneş ufuklarında ![]() Eksiliyor hayatımızın bir yanı , adamlık yanımız , Şimdi sırtımdaki bütün ağırlıkları bıraktım , Şimdi sırtımdaki bütün ağırlıkları bıraktım bir kenara , Yalnız sen kaldın ![]() ve yine şehirler en çok kimsesizliğe ağlarlar , Bazen sağnak olur şehrin gözyaşları bazen kan ![]() ![]() Ah Kudüs ah Gazze ah çaresizliğim ![]() ![]() Biraz önce cennete yol alan çocuk , Ağıtlarmı yakmalıyım ardından yoksa kendimemi ağlamalıyım ? İçinde Kudüs olan cümleler kuruyorum bu ara , insanlığın konuşulduğu her mekanda , Bilge şehir diyorum , yorun şehir diyorum ,bazende sevgilim diyorum , Kudüs'üm ,nazlı çiçeğim , Aşk ateş olmuş ,ateş ölüm senin kucağında , Neye elimi atsam , bir aşk tutuyor beni, bir ölüm bir ateş, Senin topraklarında aşık olmanın bir diğer adıdır ölüm ![]() Ahengedir dinliyorum kaç zamandır , Bir de içinde Selahaddin olan şiirler ![]() ![]() Beni sen anlıyorsun ,Sen sebebim ,Kudüs'üm ![]() ![]() Sesini duyuyorum her gece karanlık çökünce , cennete uğurladığın çocuklarına okuduğun şiirleri dinliyorum ,gözyaşlarım eşliğinde ![]() ![]() Sen en güzelisin bu coğrafyanın hem de en güzel şehri, Yıkılan mabedlerin, Kirlenen caddelerin, Kesilen sesin, Hüzünlü öykün, Ve kimsesizsin Ama ; Sen en güzelisin bu coğrafyanın hem de en güzel şehri, Kudüs'üm , nazlı Çiçeğim ![]() Kudüs'üm ![]() ![]() Ferhat Özbadem |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|