![]() |
Paramız Yoksada Haysiyetimiz Var!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paramız Yoksada Haysiyetimiz Var!!Dünya dediğiniz abiler Aha benim şu yüreğim kadar Abiler hayat dediğiniz Ne kadar gülebiliyorsak o kadar Boş verin ötesini Sallayın gitsin dünyayı Paramız yoksa da haysiyetimiz var Ey gözünü seviyim zeytinin, taze ekmeğin, çayın Bakmayın, benim de canım elbet çeker Şöyle tereyağlı bir buçuk iskender Yine de olsun Kesmedikten sonra selamı Bakkal Ender Bir de bizim takıma gol olmadıktan sonra Ve de en kıyağından Ve de en ağırından bir şarkı patlatınca Müslüm bana Ne gam, ne tasa, ne fırtına, ne kar Boş verin abiler Paramız yoksa da haysiyetimiz var Şimdi beni iyi dinleyin Canımdan öte ve de En kıymetli sevdiğim muhterem arkadaşlar Durumum ortadadır Hayat bana da sağlamına harbi bir çelme takmıştır Nevrim dönmüş, midem bulanmış gözlerim kararmıştır Cümlenize olan bil cümle borç edavatım Üç vakte kadar askıya alınmıştır Ha biraz idare edebilirseniz eğer Bi de kahveci Nuri'den rica edebilirseniz Kesmezse tavşan kanı günde üç bardak çayı Elbet bu feleğin paslı çarkı Bi gün benim için de döner ve düşeş gelmese de Gelirse eğer zarımız mesela bir dubara ve hele dört cahar İşi kolayladık sayın Ve de inanın ki abilir Paramız yoksa da haysiyetimiz var Dalgalan bakalım kız kulesi önündeki dalgalar gibi kalbim Hayıflan bakalım hiç kimselere belli etmeden geceleri yorganın altında Yazıklan bakalım bu da revamıdır hayatının baharında bi delikanlıya Hep kısa çöpü ben mi çekeceğim Hep bana mı denk düşecek çarkı feleğin iflası Hep ben bileceğim başkalarımı kapacak beşyüz milyarı Hep ben sevip eller mi alacak Aslıyı, Leylayı Batsın bu dünya, sende mi Leyla, itirazım var yalana dolana Ve ben böyle dolana dolana Ellerim cebimde dudağımda ıslığım başımda eski alemlerin sarhoşluğu Orhan Veli tadında basıp voleyi yürüyeceğim hayatın sonuna kadar Hiç tasalanmayın abiler Paramız yoksa da haysiyetimiz var Son bi kere öpmek isterim gözlerinizden Son bi kere sarılıp ağlamak geçer içimden Ama vicdan yapıyorum sanırsınız diye korkuyorum Vallahi içimden öpmek geliyor en kral arkadaşlarımı Ayhan Işığı, Sadri Alışığı, Erol Taşı Bi de canım sütmısırla kanlıca da yoğurt çekiyor Adamın gönlü şarkılar söyleyip unutmak istiyor garibanlığı Adamın günlü habire enayi yerine konulmaktan kanıyor ha kanıyor Adamın canı hesapsız dostlarını çekiyor Dalgasız dümensiz yoldaşlığı Mahalle arasında gazozuna maç yapıp yenilmek çekiyor Komşunun kızına mektup yazıp Çarşamba pazarında el altından vermek geçiyor Minübüsün kapısını açıp topkapıda Arkayı dörtleyelim abiler, demek çekiyor Yaylaları, başı duman dağları, uzun tozlu yolları Bazen sıcak ekmek Bazen seyyardan sabah puaçası çekiyor Adamın canı bağıra bağıra ağlamak çekiyor gece mehtabına karşı Lüfer çekiyor, çingene palamudu çekiyor Langadan hıyar, Beyoğlu'ndan adam çekiyor Ne yalan söyleyim biraz kırgınlık da var Yine de boşverin abiler Paramız yoksa da haysiyetimiz var Dünya dediğiniz abiler Aha benim şu yüreğim kadar Abiler hayat dediğiniz Ne kadar gülebiliyorsak o kadar Boş verin ötesini Sallayın gitsin dünyayı Paramız yoksa da haysiyetimiz var İbrahim SADRİ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|