|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
büyüyor, çatı, denetiminde, kavgası, tek, vergi |
![]() |
Vergi Denetiminde Tek Çatı Kavgası Büyüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Vergi Denetiminde Tek Çatı Kavgası BüyüyorVergi denetiminde 'tek çatı' kavgası büyüyor Gelir İdaresi Başkanı'na bağlanması öngörülen Maliye Teftiş ve Hesap Uzmanları Kurulu karşı plan hazırladı: İki kurul birleşip ulusal mali ajan niteliğinde çalışsın ve Maliye Bakanı'na bağlı olsun ![]() Maliye Bakanlığı'nda denetim birimleri yeniden yapılanıyor ![]() ![]() ![]() Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı'nın Başbakanlık'a gönderilen taslak uyarınca, halen Maliye Bakanı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı kalkacak ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni yapılanmada vergi denetimi iki kademeli yürütülecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ulusal mali ajan olalım' Maliye Bakanlığı denetim birimlerinin yeniden yapılandırılmasına dönük taslağa, Maliye Teftiş Kurulu ve Hesap Uzmanları Kurulu karşı çıkıyor ![]() ![]() Bu toplantıların sonunda uzun yıllardır birbirlerine rakip olarak görülen iki kurul, 'tek çatı altında birleşmek için' prensip kararı aldı ![]() ![]() Bu çalışmalarla ilgili bilgi veren bir Maliye yetkilisi, pek çok ülkede Maliye Bakanı'na bağlı, denetim birimleri bulunduğunu belirtirken, "Biz de böyle bir yapılanmanın, Türkiye'nin ihtiyacına olduğuna inanıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|