![]() |
4 Güzel Börek Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Güzel Börek Çörek TarifiSosisli Çanaklar 2 Adet yufka 2 Adet sosis 1 Adet sivribiber 1 Adet domates Sıvıyağ Tuz Önce sosisleri küçük küçük doğrayın ![]() Tavaya çok az sıvıyağ alın ve sosisleri yağda soteleyin ![]() Sonra küçük doğradığınız sivribiber ve domatesi ekleyip, tuzunu ayarlayın ![]() Ateşin üzerinden aldığınız tavayı bir kenarda bekletin ![]() Yufkalardan kareler kesin ![]() 5 Adet kare şeklindeki yufkayı üst üste yerleştirin ![]() Bu kareleri küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin ![]() Köşelerin üst üste gelmemesine dikkat edin ![]() Fırında kızarana dek pişirin ![]() Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız malzemeyi içine doldurup, servis yapın ![]() Sosisli karnıyarık Böreği 3 Adet yufka 1 Çay bardağı süt 1 Çay bardağı sıvıyağ 3 Çorba kaşığı galeta unu İç Malzemesi: 300 gr sosis 2 Yeşil biber 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Karabiber, kekik, tuz Sosisleri ince ince kıyın ![]() Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın ![]() Biberleri ince ince kıyın ![]() Yağı tencerede kızdırın ![]() Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun ![]() Biber ve domatesleri ilave edin ![]() Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın ![]() Yufkaları düz bir zemine serin ![]() Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün ![]() Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün ![]() Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın ![]() Sigara böreği gibi sarın ![]() Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın ![]() Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin ![]() Artan harcı kesik bölümlere doldurun ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Sosyete Mantısı 3 Adet yufka Yarım kg kıyma 2 Adet soğan Yarım demet maydamoz Yarım kg yoğurt 1 Adet dövülmüş sarmısak Tuz, karabiber Sos için : 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Tatlı kaşığı kırmızıbiber Yyfkaları ikiye bölün ![]() Soğan ve maydanozu ince ince kıyın ![]() Bir kapta kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Yarım yufkayı yayın, üzerine kıymalı karışımdan koyup rulo şeklinde sarın ![]() İçe doğru kendi etrafında döndürerek kıvırın ![]() Beyaz bir iplikle bağlayın ![]() Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ![]() Bir tencerede tuzlu su kaynatın ![]() Hazırladığınız mantıları ikişer ikişer 10 dakika haşlayın ![]() Mantıları süzerek tencereden alın ve servis tabağına yerleştirin ![]() Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın ![]() Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiberli sos hazırlayın ![]() Mantıların üzerine sarmısaklı yoğurdu döküp hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın ![]() Su Böreği Yarım kg un 4 Adet yumurta Yarım limonun suyu Yeteri kadar tuz Yeteri kadar nişasta İçi için : 400 Gr beyaz peynir 1 Demet maydanoz Sos için : 1 Su bardağı süt 250 Gr tereyağı 3 Adet yumurta Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun ![]() Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin ![]() Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün ![]() Nişasta ile kağıt kalınlığında açın ![]() Sosu hazırlamak için tereyağını eritin ![]() Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin ![]() Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın ![]() Açtığınız hamurları kaynar suda haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın ![]() Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün ![]() Üzerine harcını koyun ve kalan 4 hamuru da aynı şekilde tepsiye döşeyin ![]() Kalan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|