Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adalet, dairelerinde, dairelerinin, denetimi, genel, hâkim, hukuk, icra, işleri, mahkemeler, müdürlüğü, savcilar, tarafindan, tevzii

Adalet Dairelerinin Hâkim Ve Savcilar Tarafindan Denetimi, Mahkemeler Ve İcra Dairelerinde İş Tevzii (Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adalet Dairelerinin Hâkim Ve Savcilar Tarafindan Denetimi, Mahkemeler Ve İcra Dairelerinde İş Tevzii (Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü)

ADALET DAİRELERİNİN HÂKİM VE SAVCILAR TARAFINDAN DENETİMİ, MAHKEMELER VE İCRA DAİRELERİNDE İŞ TEVZİİ (HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ)

ADALET DAİRELERİNİN HÂKİM VE SAVCILAR TARAFINDAN DENETİMİ, MAHKEMELER VE İCRA DAİRELERİNDE İŞ TEVZİİ (HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ)

TC
ADALET BAKANLIĞI
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü
Sayı : B030HİG0000003/0100602/23 16/03/2006
Konu : Adalet dairelerinin hâkim ve savcılar
tarafından denetimi, mahkemeler ve
icra dairelerinde iş tevzii
GENELGE
No:131
Adalet, icra ve noterlik daireleri ile esnaf sicili memurluklarının mahallî teftiş ve denetim görevlerinin yerine getirilmesi sırasında bir takım aksaklıklar yaşandığı Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden anlaşılmıştır
Bu itibarla,
1- Kasa hesabının yasal düzenlemelere uygun şekilde en az üç ayda bir olmak üzere ilgili hâkim ve Cumhuriyet savcısı tarafından denetiminin yapılması, harç tahsilinde 31/12/2005 tarihli ve 26040 sayılı 3 üncü Mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Muhasebe Yetkilisi Mutemetlerinin Görevlendirilmeleri, Yetkileri, Denetimi ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile Genel Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinde düzenlenen usul ve esaslara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi,
Para ve pul hesaplarında tereddüt bulunduğunda derhal denetim yapılması,
Hesap kontrolüne bir önceki denetim tarihinin esas alınması suretiyle ilgili bankalardan dökümlü hesap ekstrelerinin getirtilerek başlanması, tahsilat ve reddiyat makbuzları ile kasa defterlerinin karşılaştırılması ve kasa defteri sayfa toplamlarının şeritli hesap makinesi ile hesaplanarak şeritlerin denetimi yapan hâkim ve Cumhuriyet savcısı tarafından onaylanıp bir dosyada muhafaza edilmesi, tahsilat bakiyesi paranın ne kadarının görevliler üzerinde veya kasada, ne kadarının da bankada bulunduğunun belirlenmesi, bu denetimlerde stopaj kesintisi yapılması gereken hallerde bu kesintinin yapılıp yapılmadığının ve maliyeye bildirilip bildirilmediğinin göz önünde bulundurulması,
Emanet para hesaplarının yıl sonu itibariyle tahsilat ve reddiyat devirlerinin yapılması,

UYAP'ın uygulandığı adalet dairelerinde ise b
ilgisayar ortamında yapılan işlemlerin sayım ve kontrollerinin sistemden alınacak listelere dayanılarak yapılması, denetim ve kontrole ilişkin gerekli açıklamaların bu liste üzerine yazılarak imzalanması,
2- Gelen ve çıkan iş miktarları göz önünde tutularak icra ve iflâs takiplerinde teraküme neden olan görevliler hakkında gereğine tevessül edilmesi,
3- UYAP'ın uygulandığı yerlerde sistem tarafından yapılan iş tevziine uyulması,
UYAP'ın uygulanmadığı adalet dairelerinde değişik yorumlara sebebiyet verilmemesi için, aynı türden davalara bakan mahkemeler ve icra dairelerinin birden fazla bulunması halinde, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenen ilke kararları da dikkate alınarak, bu mahkemeler ve icra dairelerindeki iş tevziinin bir ilkeye bağlanması ve hâkim denetiminde yapılması,
Mahkemeler ve icra daireleri için ayrı ayrı belirlenecek iş tevzii ilkelerinin Bakanlığımıza da bildirilmesi ve bu ilke kararlarına uyulmasının sağlanması,
Konularında gereken dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim
Cemil ÇİÇEK
Bakan

Kaynak: mevzuatadaletgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com