![]() |
Benim, Affı Bol Rabbim Vardır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim, Affı Bol Rabbim VardırBenim, affı bol Rabbim vardır Sâbit bin Eslem el-Benânî, Tâbiînin; zâhid, âbid ve müttekilerinden bir büyük zat idi ![]() ![]() ![]() ![]() Basra’nın en büyük âlim ve râvilerinden olan el-Benânî hazretleri, hadîs ilminde sika, emîn, güvenilir ve îtimâd edilir bir âlimdir ve birçok Sahâbîden hadîs-i şerîf rivâyet etmiştir ![]() ![]() Bu mübarek zat, gecelerini ibâdetle geçirir ve çoluk çocuğuna; “Kalkın, Allahü teâlâya ibâdet edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hikmetli sözleri pek çoktur ![]() “Öyle insanlara yetiştim ki, çok namaz kılmaktan başlarını yastığa koyacak vakit bulamazlardı ![]() “Yirmi yıl çok sıkı bir şekilde namaza kalktım ![]() ![]() “Elli yıl, bütün gecelerimi ibâdetle geçirdim ![]() ![]() “Kendisinde şu iki haslet bulunmayan kimse, diğer bütün hasletleri toplasa da, gerçek mânâda âbid (ibâdet eden) bir kul olamaz ![]() ![]() ![]() “Allahü teâlânın anıldığı yere dağlar kadar günah ile girseler, çıktıkları zaman üzerlerinde zerre kadar bir günah kalmaz (kul hakkı dışında) ![]() BİR GENCİN GÜZEL SONU ![]() ![]() ![]() Sâbit bin Eslem hazretleri bir gün buyurdu ki: “Sinirli bir gence, annesi sık sık öğüt verir ve; ‘Ey oğlum, senin için öyle bir gün vardır ki, sen hep o günü hatırla!’ derdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ, o gence merhamet eyledi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|