![]() |
Bündâr Bin Hüseyin Şirâzî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bündâr Bin Hüseyin ŞirâzîBÜNDÂR BİN HÜSEYİN ŞİRÂZÎ Evliyânın büyüklerinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bündâr bin Hüseyin buyuruyor ki: "Bid'at ehlinin sohbetlerinde bulunmak, Allahü teâlâdan uzaklaşmaya sebeb olur ![]() "Dostlarına, nereye gittiklerini ve ne iş yaptıklarını suâl etmek edebe aykırıdır ![]() "Dünyâ sevgisi bir kalbe girdiği zaman, o kalbi Allahü teâlâya ibâdet etmekten alıkoyar ![]() "Cennet için, nefsin arzu ettiği şeylerden uzaklaşmak gerekir ![]() "Ağlamanın çeşitleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allahü teâlâdan başka her şeyi terk etmeyen, O'na tam kavuşamaz ![]() Bündâr bin Hüseyin'e, tasavvuf ehli ile zâhirî ilimlerdeki âlim arasındaki fark sorulduğunda, şu cevâbı verdi: Sûfî, Allahü teâlâ tarafından nefsi temiz kılınmış ve seçilmiş bir kimsedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bündâr bin Hüseyin'in söylediği bir şiir: Zamânın belâ ve musîbetleri, beni terbiye etmiştir ![]() Nasîhat, ancak akıllı olan içindir ![]() Ben acıyı, tatlıyı, hepsini tattım ![]() Yiğidin hayâtı çilelidir ![]() Bütün çile ve nîmetlerden, Olmuştur benim mutlaka nasîbim ![]() 1) Tabakât-us-Sûfiyye; s ![]() 2) Hilyet-ül-Evliyâ; c ![]() ![]() 3) Risâle-i Kuşeyrî; s ![]() 4) Tabakât-ül-Kübrâ; c ![]() ![]() 5) Tabakât-uş-Şâfiiyye; c ![]() ![]() 6) Tebyîn-ü Kizb-il-Müfterî; s ![]() 7) Tabakât-ı Ensârî; s ![]() 8) Sefînet-ül-Evliyâ (Fârisi); s ![]() 9) Firdevs-ül-Mürşidiyye; s ![]() 10) Tabakât-ı Evliyâ; s ![]() 11) İslâm Âlimleri Ansiklopedisi; c ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|