![]() |
Bin Yıllık Mektup Sahibine Ulaşmıştı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bin Yıllık Mektup Sahibine UlaşmıştıBin yıllık mektup sahibine ulaşmıştı Dün, Peygamber efendimizden bin yıl önce; Orta Doğu’nun hâkimi olan Humeyr ibni Redi adlı hükümdarın bir gün maiyeti ile birlikte Mekke’ye, oradan da Medine’ye geldiğinden bahsetmiştik ![]() ![]() “Humeyr İbni Redi’den en büyük Resul ve son Peygamber Muhammed aleyhisselama sunulan mektuptur ![]() ![]() ![]() Ben, senin nübüvvetine, bildirdiğin Allah’a getireceğin Kur’an’a iman ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Humeyr, mektubu âlimlerden Şamul’a verdi ve iyi saklaması için ricada bulunarak vasiyetini yaptı: “O mübarek Peygamberi görme devletine erersen mektubumu kendilerine ver; şayet bu bahtiyarlığa eremezsen çocuklarına teslim et ve saklamalarını tembih eyle; onlar da kendilerinden sonrakilere aynı vasiyeti yapsınlar ve böylece emanetimi babadan oğula aktara aktara Peygamberlerin efendisinin yüksek huzurlarına takdim etsinler! ![]() ![]() Bir adı da “Tebi” olan Humeyr, bu vasiyetinden sonra hazır olanlarla vedalaşarak Medine’den ayrılıp gitti ve bir zaman sonra da vefat etti ![]() ![]() ![]() Mektup, elden ele geçe geçe Şamul’un yirmi birinci torunu olan Eba Eyyub el-Ensari’ye ulaştı ![]() ![]() ![]() “MERHABA SALİH KARDEŞİM” Bu sıralarda sevgili Peygamberimiz de Mekke’den Medine’ye hicret için yola çıkmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebi Leyli istenileni tazimle uzattı ![]() ![]() ![]() -Merhaba salih kardeşim, merhaba salih kardeşim, merhaba salih kardeşim, buyurarak asırlar önce vefat eden bir mümine seslendiler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|