Dünya Malı Sizi Aldatmasın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Malı Sizi AldatmasınDünya Malı Sizi Aldatmasın! Selahaddin-i Eyyubi, hastalığının arttığını, ecelinin yaklaştığını anlayınca kefenini mızrağının ucuna taktırmış ve dellala vererek sokaklarda dolaştırmış Dellal hem gezmiş hem de sultanın emriyle bağırmış; "Ey ahali, sultanımız buyuruyor ki, ibret alınız, pek çok yerlere milletlere hükmeden Eyyubi, mal olarak kefenini bir de günahlarla sevaplarını götürüyor Dünya malı sizi aldatmasın!![]() " *** Hükümdarlardan biri vasiyet etmiş; "Öldüğümde sağ elim tabuttan dışarıda kalsın " Vasiyeti yerine getirilmiş Cemaat şaşkın ve hayretler içinde, vezir şöyle konuşmuş: "Hükümdarımız sizlere son dersini veriyor Diyor ki; tahtım, tacım, servetim, hazinem, ilim adamlarım, kumandanlarım, hakimlerim ve milletim beni kurtaramadılar İşte elim boş gidiyorum İnsan, günah ve sevaptan başka ne götürebilir?*** Hulusi Yahyagil, kızını evlendirecek; nikâh kıyılıyor ![]() ![]() Nikâh kıyılınca, konuşmalar başlıyor; düğün nasıl olacak, neler alınacak, neler verilecek?Taraflardan biri bir şey söylüyor, biri bir şey söylüyor![]() ![]() Hulusi ağabey başını kaldırıyor, "Kızım, sen benim kızımsın değil mi?" diyor Kızı da, "Elbette babacığım, kızınım tabii " Ağabey diyor ki, "O halde giyin mantonu, git kocanın evine "*** Zübeyir (Gündüzalp) ağabeyin odasında sadece şunlar vardı: Eski bir yatak, teneke soba, kağıt, kalem, kitap ve bir kucak dolusu ilaç kutusu ![]() ![]() hekimoğlu ismail-zaman |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|