Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlayarak, dua, etmek, fabrikasını, kafnun

Kaf-Nun Fabrikasını Anlayarak Dua Etmek...

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaf-Nun Fabrikasını Anlayarak Dua Etmek...

Kaf-Nun fabrikasını anlayarak dua etmek

Kûn, "ol", demektir Mesela herhangi bir şahıs, yol kavşağına çıkar da, gelen arabalara "dur" derse hiç kimse durmaz Fakat trafik polisi "dur" derse, arabalar durur Kumandan "dur" derse, koskoca ordu durur

Kâinatı yaratan ve yaşatan Allah "ol" deyince her şey olur

Ol, der kar yağar Ol, der ağaçlar çiçek açar Ol, der meyveler olgunlaşır Ol, der kuşlar göçer Ol, der balıklar yüzer Ol, der güneş açar Ol, der rüzgâr eser Kocaman galaksilerden, küçücük atomlara kadar her şey O'nun emrindedir Güneş sistemi ne kadar büyük, mikroplar ne kadar küçük O'nun için kolaylık zorluk yoktur Her yaratığın sinesinde "ol" emri vardır ki olmuş; yoksa olamazdı Bazen bir iş için, "olamaz, imkânsız" derler Allah için imkânsız olan hiçbir şey yok

Dün olmayan gonca bugün dalında sallanıyorsa, bu bir başka âlemden dünyamıza geldiğini gösterir Dünkü yumurta bugün civcivse, bir başka âlemden geldiğini gösterir Allah yıldızları gezegenleri kaldırıp gökyüzüne takmış O'nun kudretine acziyet giremez Sinekteki sanat, Ay'ın Dünya etrafında dönmesinden basit değildir

İşte Müslüman dua ederken bütün bunları düşünerek dua etmelidir Ayette buyurulmuş ki: "Allah kuluna şahdamarından daha yakındır" Bu meseleden bizim anladığımız mana şudur: "Allah, bizim hücrelerimizle, vücudumuzda meydana gelen her bir faaliyetle bizzat meşgul oluyor Allah bizi meydana getiren her bir hücremiz kadar bize yakın" Bunu anlamayan bazı insanlar "Allah dualarımı işitmiyor mu? Sesimi duymuyor mu?" diye isyan ediyorlar Allah'ın hâkimiyetini anlayanlar da bilir ki, kalbimizi çalıştıran kalbimizden geçenleri bilir, dilimizi yaratan ne söylediğimizi bilir, kulağımızı yaratan sesimizi işitir

Allah elimi kolumu felç etti Buna isyan etmeye hakkım yok Çünkü ben elimin kolumun mecazi sahibiyim Organlarımın hakiki sahibi Allah'tır Ondan gelene razı olmak lazım Böylece insan rahat eder

"Felç oldum Gezemiyorum Araba kullanamıyorum Köyüme gidip, bağımla bahçemle uğraşamıyorum!" diye isyan etmek yerine, "Hastalık bu! Vazifesini bitirince gider Bu hastalık geldi Beni oturup yazmaya mahkûm etti Ben burada hasta halimle yazıyorum Kitaplarım, uzak köylerde okunuyor "Elhamdülillah" diyorum ve kalbim huzur buluyor Yıllar önce İzmit Körfezi'nde bir gemi battı Öğrenciler öldü Bir öğrenci, gemiye yetişemediği, kaçırdığı için, kendi kendine çok kızmış Daha sonradan geminin battığını duyunca, gemiyi kaçırmasına mani ve aslında "vesile" olan engellere şükretmiş

Bir tanıdığım anlatmıştı: "İşyerinde elektrik ocağını yanar vaziyette bırakıp eve gelmişim Aklıma geldiğinde vakit çok geçmişti Hemen dükkâna gittiğimde gördüm ki bir fare prize yaklaşmış, kısa devre olmuş, fare ölmüş, sigorta atmıştı Allah, fareyi sebep ederek dükkânımı kurtardı"

İşte hayat böyledir Gidişatın kötü olduğunu düşünüp, üzülürüz; ama sonradan anlarız ki her şeyin bir sebebi var Zaten insan dikkat ederse, en çok sıkıntı anlarında "Allah" diyor Bu bile insanı teselli etmeye yetmeli "Ne güzel, isyan etmiyorum Allah'a el açıyorum" demeli

13 Şubat 2010, Cumartesi

HEKİMOĞLU İSMAİL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com