![]() |
Gerçek Sevgi!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Sevgi!..Gerçek sevgi! ![]() ![]() Sevgi nedir? Sevgi, iyi olan bir şeye karşı kendiğinden hâsıl olan bir meyildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadîs-i şerîfte de şöyle buyuruldu: (Allahü teâlâyı ve Resûlünü her şeyden çok sevmeyenin îmânı sağlam değildir ![]() Bir kimse, Resûlullah efendimize “Seni seviyorum” deyince, (Fakirliğe sabırlı ol) buyurdu ![]() ![]() Bir köylü gelip, “Yâ Resûlallah, kıyâmet ne zaman kopar?” diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SALİHA BİR KADIN Abdullah bin Muhammed hazretleri anlatır: “Gözyaşları sel olan sâliha bir kadının “İlâhî, hayattan usandım ![]() ![]() - Ameline güvenerek mi, böyle konuşuyorsun? - Hayır, amelime değil, Allahü teâlâya olan sevgime ve hüsn-i zannıma güveniyorum ![]() - Allahü teâlâyı hüsn-i zannın gibi bulursun, dedim ![]() Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri buyurdu ki: “Yûnus aleyhisselâm gözleri görmeyinceye kadar ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâyı sevmek çok kıymetli bir cevherdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlânın, bir kulunun kalbine, kendi sevgisini yerleştirmesi, kendi hicrânı, ayrılığı ile onu yakması ne büyük ni’mettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Asil bir kız köleye verilir mi?” Ebû Huzeyfe hazretleri, kız kardeşini, azatlı kölesi Sâlim ile evlendirdiği zaman Kureyşliler, kendisine hakaret edip ağır söz söylediler ![]() - Asil bir kız köleye verilir mi hiç? - Siz ne söylüyorsunuz? Kız kardeşimle evlenmeyi kabûl etmeyecek diye ne kadar korktuğumu bir bilseniz! ![]() ![]() Kureyşliler, bu söze daha fazla kızıp âdeta çılgına döndüler ![]() - O nasıl söz? - Siz benim bildiğimi bilseydiniz böyle söylemezdiniz ![]() - Bildiğin neyse söyle! - Resûl-i Ekremden işittim ki, (Allahı bütün kalbi ile seveni görmek isteyen Sâlim’e baksın) buyurdu ![]() Bunu işiten Kureyşliler Ebû Huzeyfe hazretlerinden özür dileyip onu tebrik ettiler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|