![]() |
Günahtan Nasıl Korunuruz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günahtan Nasıl Korunuruz?İnsanın günahlardan sakınması, sevap işlemesinden çok daha zordur ![]() İnsanı lütfa , ihsana erdiren şey, çok amelden ziyade günah işlemekten sakınmaktır ![]() sevap işlemek daha sonra gelmelidir ![]() Korunma gayretlerimize rağmen, bir anlık gaflet sonucu günah işlemiş isek, bu günah, kalbimizde yanan bir ateş haline gelmeli ve ahirette yanmadan önce bizi bu dünyada yakmalıdır ![]() Bu tür bir ıstırabımız olursa, içimizde yanan ateşi aşk ateşine çevirecek, nârı nur yapabilecek ve bizleri felaha ulaştıracak kişi ile karşılaştığımızda ?lebbeyk? diyebiliriz ![]() Yoksa, Mektubat-ı Rabbanî?de zikredildiği gibi, Rabbimiz?den alıkoyan her şey olan dünyadan ve bu dünyanın kötülüklerinden nasıl kopabiliriz ki! Sevgili Peygamberimiz s ![]() ![]() ![]() ? Ademoğlu günahkârdır; günahkârların en hayırlıları ise tevbe edenlerdir ![]() ![]() Tevbe ile insan, yapmış olduğu günah ve kusurlardan kurtulur ![]() Allah şu ayet-i kerimesiyle kullarını kurtuluşa çağırmaktadır: ?Ey iman edenler! Hepiniz Allah?a tevbe ediniz ki felâh bulasınız ![]() Kullar ne kadar günah işlemiş olurlarsa olsunlar, bir daha kesinlikle yapmamak üzere dönüş yaparlarsa, yani umutsuzluğa kapılmadan Allah?a yönelip tevbe ederlerse, Allah onları affeder ![]() Günahlarımızın affı ve yeni günahlardan korunma konusunda Allah?tan asla ümit kesmemeliyiz ![]() Mevlâna Hazretleri Mesnevi-i Şerif?te şöyle bir kıssa anlatır: Adamın biri Hz ![]() ?Allah benim birçok günahımı ve hatamı gördüğü halde beni lütuf ve keremiyle cezalandırmıyor ![]() Adamın bu sözü üzerine Allah Tealâ Şuayb a ![]() ![]() ?O kulum, ben bu kadar günah ettim de, Allah beni keremiyle cezalandırmıyor, diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ? Şuayb a ![]() ![]() ![]() ![]() ?Eğer beni cezalandırıyorsa belirtisi nedir?? Şuayb a ![]() ![]() ?Ya Rabbi! O adam bu söze karşı savunmada bulunuyor ve senin verdiğin cezayı bilmek istiyor ![]() ![]() Cenab -ı Hak buyurdu: ?Ben settârım , örtücüyüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|