![]() |
Haccın Farz Kılınması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haccın Farz Kılınmasıİslâmın beş şartından biri olan hac, Hicretin dokuzuncu senesinde farz kılındı ![]() "Muhakkak ki, insanların ibâdeti için kurulan ilk mâbed, Mekke'deki o çok mübârek ve insanların kıblesi olup âlemlere doğru yol gösteren Kâbe'dir ![]() "Onda, Allah katındaki şeref ve hürmetini gösteren ap açık deliller ve İbrahim'in makamı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey insanlar, hac üzerinize farz kılındı ![]() ![]() Resûl-i Ekremin bu tebliği üzerine Sahabîler, "Yâ Resûlallah, her yıl mı?" diye sordular ![]() Peygamber Efendimiz, cevap vermeyerek sustu ![]() Aynı sualin Sahabîler tarafından üçüncü kere tekrarlanmasından sonra Peygamberimiz, "Hayır! Her yıl değil ![]() "Şayet "Evet" demiş olsaydım, muhakkak ki her sene haccetmek üzerinize farz olurdu ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, Âshab-ı Kiramın aynı şeyi tekrar tekrar sormasından dolayı da şu dersi verdi: "Ben bir şey teklif etmeyerek sizi kendi halinize bıraktıkça, siz de beni kendi halime bırakınız ![]() ![]() "Binaenaleyh, ben size bir şey emrettiğimde, siz bundan gücünüzün yettiği kadar yapınız ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() "İslâm beş şey üzerine binâ edildi: Allah'tan başka ilâh bulunmadığına ve Muhammed'in Resûlullah olduğuna şehâdet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, haccetmek, Ramazan orucunu tutmak ![]() Hacc farz kılınınca Peygamber Efendimiz hac yapmak istedi ![]() ![]() ![]() Gerçekten müşrikler, geceleyin Kâbe'yi kadın erkek karışık ve çıplak olarak tavaf ederlerdi ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|