![]() |
Zâtürrika Gazâsı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zâtürrika Gazâsı(Hicretin 4 ![]() ![]() ![]() Benî Nadir Yahudîlerinin Medine'den sürgün edilmelerinden iki ay sonraydı ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, derhal hazırlanarak, 400 (veya 700) mücahidle Medine'den yola çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, bir müddet burada bekledi ![]() ![]() ![]() En tehlikeli anlarda bile Resûl-i Kibriyâ Efendimizin cemaatla namazlarını edâ edişi, bizi cemaatla namazın ne derece büyük bir ehemmiyete haiz olduğunu gösterir ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
Zâtürrika Gazâsı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zâtürrika GazâsıZâtürrika seferi esnasında idi ![]() ![]() Resûl-i Ekrem, "Ey Cabir! Bunları, al pişir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Peygamber Efendimizle mücahidler o üç yumurtadan doyuncaya kadar yedikleri halde, yumurtaların çanakta olduğu gibi durduğunu gördüler ![]() Yine bu gazâ esnasında idi ![]() ![]() ![]() "Siz elinizde tuttuğunuz şu kuş yavrusu için, anne kuşun kendisini avucunuza atmasına mı hayret ediyorsunuz" "Vallahi Rabbinizin, size olan merhamet ve şefkatı şu kuşun yavrusuna olan şefkat ve merhametinden çok daha fazladır ![]() Peygamber Efendimiz, mücahidlerle birlikte Zâtürrika'dan ayrılmış Medine'ye doğru geliyordu ![]() ![]() ![]() "Bu deve sahibinin zulmünden bana şikâyet ediyor: Kendisini senelerdir çalıştırdığını, şimdi ise boğazlamak istediğini söylüyor ![]() Arkasından Cabir bin Abdullah'a devenin sahibini bulup kendisine getirmesini emretti ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Gerçekten de, deve, Peygamberimizden emir almış gibi, Hz ![]() ![]() Hz ![]() "Ben de deve sahibini alıp Resûlullahın yanına getirdim ![]() ![]() Deve sahibi, "Evet, yâ Resûlallah ![]() ![]() Bu sefere iştirâk edenlerin hepsi piyade olup, çıplak ayakları taştan, dikenden parçalanmış ve tırnakları dökülmüş olduğundan, ayaklarını bez parçalarıyla bağlamış olmaları sebebiyle bu gazâya "Zâtürrikâ" adı verildiği de kaynaklarda belirtilmiştir ![]() ![]() ![]() Ebû Musâ'l-Eş'arî bu hususta şöyle der: "Resûlullah (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|