![]() |
Benî Mürre Seferi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benî Mürre SeferiHicretin 8 ![]() ![]() ![]() Ayrıca, Resûl-i Ekrem Efendimizin Hicretin yedinci yılında kendilerini cezalandırmak için gönderdiği Beşir bin Sa'd kumandası altındaki otuz kişilik mücahidler birliğinin yirmi sekizini de şehid etmişlerdi ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz, bu İslâm düşmanı kabileye de gereken dersi vermek istiyordu ![]() ![]() Galib bin Abdullah, emrindeki mücahidlerle Benî Mürrelerin çok yakınına kadar sokuldu ![]() ![]() "Bana itaatsizlik etmeyiniz! Çünkü, Resûlullah Aleyhisselâm, "Benim kumandanıma itaat eden, bana itaat etmiş, ona saygısızlık eden de, bana itaatsızlık etmiş olur" buyurmuştur ![]() Mücahidler, komutanlarının emriyle sabahleyin erkenden tekbirler getirerek Benî Mürrelerin üzerine baskın yaptılar ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Ben, birinin peşine düştüm ![]() ![]() Galip bin Abdullah, "Peki, bunun üzerine kılıcını kınına soktun mu?" diye sordu ![]() Hz ![]() ![]() Mücahidler hep birden, "Vallahi," dediler, "sen, emredilmeyen kötü bir iş yaptın; "Lâ ilâhe illallah" diyen bir adamı öldürdün ![]() Hz ![]() ![]() Galib bin Abdullah bundan sonra emrindeki mücahidlerle Medine'ye döndü ![]() Medine'ye gelince, Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Yâ Resûlallah! O, ancak silahtan korktuğu için "Lâ ilâhe illallah" demiştir ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz bu mazeret karşısında daha da hiddetlendi ve şöyle buyurdu: "Bari, adamın kalbini de yarsaydın, bu sözü gerçekten mi, yoksa yalandan mı söylediğini öğrenseydin ya!" buyurdu ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Burada şuna işaret etmek lâzımdır ki, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Size İslâm selâmı veren kimseye, dünya hayatının gelip geçici nimet ve ganimetini arzu ederek, "Sen mü'min değilsin" demeyin" meâlindeki âyet-i kerime de bu hâdise üzerine nâzil olmuştu ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|