![]() |
Abdestsiz Emzirilen Süt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdestsiz Emzirilen SütMuhammediye kitabının yazarı Yazıcıoğlu Muhammed Efendi, Edirne ve Gelibolu civarında yaşamıştır ![]() ![]() ![]() İki kardeşten biri olan Ahmed-i Bîcan, bir gün bir camide vaaz etmekte iken ağabeyi Muhammed Yazıcıoğlu camiden içeriye girer ve küçük kardeşinin sohbetini dinlemeye başlar ![]() ![]() ![]() Kürsüde nasihat etmekte olan Ahmed-i Bîcan hazretleri, ağabeyinin bu halinden bir şey anlayamaz ve akşam eve geldiği zaman olayı annesine anlatıp durumu öğrenmesini ister ![]() ![]() “Anneciğim, ben kardeşimin vaazına gülmedim ![]() ![]() ![]() Annesi, ağabeyinin bu sözlerini anlattığında Ahmed-i Bîcan çok müteessir olup dedi ki: “Anneciğim, ağabeyim melekleri görebiliyor da, ben niye göremiyorum ![]() O güzide anne büyük oğluna bunu sorduğunda aldığı cevap şöyle oldu: “Anneciğim, bu noksanlığı sen kendinde araman lazım, sen benden daha iyi bilirsin ![]() O vakit düşünme sırası anneye geldi ![]() “Oğlum sana hiç abdestsiz süt emzirmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alinti |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|