![]() |
Fakir Ve Kör |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fakir Ve KörKibirli ve zengin birisi kapısına gelen bir fakire bir şey vermediği gibi, onu hem paylar hem de kapıyı yüzüne kapatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakir olanı biteni anlatır ![]() Kör, teselli vererek, üzülmemesini, kendi evine gelmesini, evinde kalmasını, ekmeğini çorbasını kendisiyle paylaşmasını ister ve ısrarda eder ![]() ![]() Kör ona karşı çok güzel bir konukseverlik gösterir ![]() ![]() Gönlü öyle hoş olur ki, o hoşnutluk içinde: - Sen bana evini açtın, sen bana gönlünü açtın, Kadir Mevlamda senin gözünü açsın, diye dua eder ![]() Gece olur, körde bir gariplenir bir gariplenirki, o gariplik içersinde gözünden birkaç damla yaş damlar, gözleri birden açılır ![]() ![]() Körün görmesi ile ilgil i haber bir anda şehirde yayılır ![]() ![]() ![]() - Çok şanslıymışsın ![]() ![]() - Hey! seni gidi gafil seni, sen nasıl bir adammışsınki, öyle bir mübarek zatı azarladın, üzdün, yüzünü yıktın ![]() ![]() ![]() - Desene kendime yazık ettim, öyle bir doğanmışki öyle bir devletmiş ki, kıymetini bilemedim, bana değil sana nasip oldu, ben avlayamadım sen avladın, der ve kıskançlıkla parmağını ısırır ![]() Dişini sıçan gibi hırsa batırmış kimse koca doğanı nasıl avlayabilir? İyilerin bastıkları toprak dermandıe, göz açar ![]() ![]() Bostan ve Gülistan'dan uyarlanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|