![]() |
Delinin (!) Beyazıd-İ Bestami'ye Tavsiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Delinin (!) Beyazıd-İ Bestami'ye TavsiyesiDELİNİN (!) BEYAZID-I BESTAMİ'YE TAVSİYESİ Büyük Mutasavvıf Beyazıd-ı Bestamî Hazretleri bir gün tımarhanenin önünden geçiyordu ![]() — Ne yapıyorsun? diye sordu ![]() — Burası tımarhanedir ![]() ![]() — Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin? dedi ![]() ![]() — Benim hastalığım günah hastalığı ![]() ![]() ![]() ![]() — Ben günah hastalığından anlamam ![]() ![]() ![]() ![]() Tam bu sırada tımarhane parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli, (!) Beyazıd-ı Bestamî Hazretlerine: — Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi ![]() Beyazıd-ı Bestamî Hazretleri, delinin yanına sokularak: — Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi ![]() — Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güzel ilâcı öğrenen Beyazıd Hazretleri: — Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı ![]() Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|