![]() |
Hz. Lût Ve Azgin Kavmi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Lût Ve Azgin KavmiHz ![]() Lût aleyhisselâm Hazreti İbrahim'in akrabası olup Filistin'de iskân eden Sedum kavmine peygamber olarak gönderilmiş ve İbrahim âleyhisselâmın şeriatını tebliğ ile memur olmuştu ![]() ![]() ![]() Hazreti Lût kavmine tebliğe başladı ve bu çirkin fiilden vazgeçmelerini temin için nasihata başladı: — Ey kavmim! Siz hâlâ göz göre göre o fuhuşu yapacak mısınız? Doğru kadınları bırakıp da çirkin bir şekilde erkeklere mi yanaşacaksınız? Sizden önce âlemlerden hiç biri bu haltı işlemedi ![]() ![]() ![]() Fakat o azgın kavim bu hak nasihatlere karşı şu küstahça cevabı verdiler: — Haydi getir bize Allah'ın azabını, eğer sen doğru söyleyicilerden isen! Bunun üzerine Lût aleyhisselâm Allahü Teâlâ'ya şöyle ilticada bulundu: — Ey Rabbim! Ortalığı fesada veren bu azgın kavme karşı bana yardımcı ol! Allah'ın elçileri Cibril, Mikâil ve israfil ibrahim aleyhisselâma müjde ile geldiler ve dediler ki: — Haberin olsun, biz bu Sedum ahalisini helak edecek olanlarız ![]() — A, o beldenin içinde Lût var? dedi ![]() O elçiler: — Biz orada kim olduğunu pek iyi biliriz ![]() ![]() Bu elçiler genç delikanlı suretinde Lût aleyhisselâm'a geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() — Ey kavmim! işte şunlar siz kavmime ait kızlarımdır ![]() ![]() ![]() — Sen pek âlâ bilirsin ki, senin söylediğin kızlarına bizim ihtiyacımız yoktur ![]() ![]() — Eğer benim size karşı şahsî kuvvetim olsa, yahut kuvvetli bir şeye sığınabilsem size nasıl oyun oynayacağımı ben bilirdim, diye cevap verdi ![]() Bunun üzerine misafir melekler: — Ey Lût, biz Allahü Teâlâ'nın elçileriyiz ![]() ![]() ![]() O azgınlar zümresi misafirlere doğru yürüdükleri zaman Allahü Teâlâ gözlerini silip süpürdü ve şaşkınlık içerisinde geriye dönüp helaki beklediler ![]() Aîlahü Teâlâ'nın elçileri olan melekler daha sonra Lût aleyhisselâm'a: — Sen aileni beraber alarak gecenin bir kısmında çıkıp git! Içinden hiç biri kalmasın! Yalnız kadının kalsın ![]() ![]() ![]() Onlar: — Acaba sabah yakın değil midir? diye söylendiler ![]() Vaktâ ki Allahü Teâlâ'nın emri geldi ![]() ![]() ![]() Hazreti Lût daha sonra Hicaz havalisine gitmekle emrolundu ve vefatına kadar orada kaldı ![]() (Hûd Sûresi) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|