![]() |
Sultan Kim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultan Kim?& Bir zamanlar, uzak diyarlardan birinde bilge bir sultan yaşardı ![]() ![]() 'Siz gelmiş geçmiş en kudretli sultansınız, efendim!' 'Sultanım! Kimsenin, hiçbir şeyin gücü sizinkiyle boy ölçüşemez ![]() 'Sizin kudretinizin yetemeyeceği hiçbir şey olamaz,efendim ![]() 'Siz sultanların sultanısınız ey aziz hükümdar ![]() ![]() Dediğimiz gibi, sultan aklı başında biriydi ve bu tür aptalca sözleri duymaktan bıkmış usanmıştı ![]() Bir gün deniz kenarında yürürken, her zamanki gibi kendisine övgüler yağdıran saray ahalisine ve adamlarına bir ders vermek istedi ![]() 'Benim bu dünyadaki en büyük insan olduğumu söylüyorsunuz, öyle mi?' diye sormuş adamlarına ![]() 'Sultanımız!' diye atıldı hepsi bir ağızdan ![]() ![]() 'Yani herşey bana itaat eder, diyorsunuz, öyle mi?' diye devam etti sorularına sultan ![]() 'Kesinlikle efendimiz' diye karşılık verdi saraylılar ![]() 'Dünya sizin önünüzde eğilir ve size ram olur ![]() 'Demek öyle,' dedi sultan ![]() ![]() 'Derhal sultanımız ![]() Ve tahtını hemen getirip kumların üzerine yerleştirdiler ![]() 'Denize yaklaştırın,' diye seslendi sultan ![]() ![]() Sonra tahtına oturdu ve önündeki denize bakmaya başladı ![]() 'Bir dalganın gelmekte olduğunu görüyorum ![]() Sultanın adamları ne diyeceklerini bilemediler ![]() 'Hayır' demeye de cesaret edemediler ![]() ![]() 'Pekala' dedi Sultan da ![]() “Dur! Deniz, sana da emrediyorum: dalgalanmayı bırak!' Daha sonra, sessizce bekledi sultan ![]() ![]() ![]() 'Bu ne cüret?' diye bağırdı ayağa kalkan sultan ![]() ![]() O daha bunları söylerken, bu defa daha büyük bir dalga gelip ayaklarını ıslattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Evet, dostlarım' dedi sultan adamlarına dönüp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Bu size ders olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|