![]() |
Vermeyince Mabud,Neylesin Sultan Mahmut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vermeyince Mabud,Neylesin Sultan MahmutSultan Mahmut kılık kıyafetini değiştirip dolaşmaya başlamış ![]() ![]() Tıkandı baba, çay getir Tıkandı baba, oralet getir ![]() Bu durum Sultan Mahmut un dikkatini çekmiş Hele baba anlat bakalım, nedir bu Tıkandı baba meselesi? Uzun mesele evlat, demiş Tıkandı baba Anlat baba anlat merak ettim deyip çekmiş sandalyeyi ![]() Bir gece rüyamda birçok insan gördüm ve her birinin bir çeşmesi vardı ve hepsi de akıyordu ![]() ![]() onlarınki kadar aksın" diye içimden geçirdim ![]() Bir çomak aldım ve oluğu açmayaçalıştım ![]() ![]() Bu sefer içimden " Onlarınki kadar akmasada olur, yeter ki eskisi kadar aksın" dedim ve uğraşırken oluk tamamen tıkandı ve hiç akmamaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tıkandı baba nın anlattıkları Sultan Mahmut un dikkatini çekmiş ![]() Hergün bu adama bir tepsi baklava getireceksiniz ![]() ![]() Sultan Mahmut un adamları peki demişler ve ertesi akşam bir tepsi baklavayı getirmişler ![]() ![]() , bakmış baklava nefis ![]() ![]() ![]() ![]() Taze baklava, güzel baklava ! Bu esnada oradan geçen bir Yahudi baklavaları beğenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baba baklavan güzeldi ![]() ![]() Tıkandı baba da Peki demiş ve anlaşmışlar ![]() ![]() Bizim Tıkandı baba ya bir bakalım, deyip Tıkandı baba nın yanına gitmiş ![]() ![]() bizim tıkandı baba eskisi gibi darmadağın ![]() Sultan; Tıkandı baba sana baklavalar gelmedi? mi, demiş - Geldi sultanım - Peki ne yaptın sen o kadar baklavayı? - Efendim satıp evin ihtiyaçlarını giderdim, sağolasınız, duacınızım ![]() Sultan şöyle bir tebessüm etmiş ![]() - Anlaşıldı Tıkandı baba anlaşıldı, hadi benle gel, deyip almış ve Devletin hazine odasına götürmüş ![]() - Baba şuradan küreği al ve hazinenin içine daldır küreğine ne kadar gelirse hepsi senindir, demiş ![]() ![]() Sultan demiş; - Baba senin buradan da nasibin yok ![]() - Alın bu adamı Üsküdar ın en güzel yerine götürün ve bir tane taş beğensin ![]() ![]() Padişahın adamları"peki" deyip adamı alıp Üsküdar a götürmüşler ![]() ![]() - Niçin, demiş ![]() Askerler - Hele sen bir beğen bakalım demişler ![]() - Ne olacak şimdi, demiş - Baba sen bu taşı atacaksın ne kadar uzağa giderse o mesafe arasını padişahımız sana bağışladı ![]() ![]() ![]() ![]() Askerler bu durumu Padişaha haber vermişler ![]() "VERMEYİNCE MABUD, NEYLESİN SULTAN MAHMUT" |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|