![]() |
Hayat Bir İyilik Yaristir Ve Sevmek... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Bir İyilik Yaristir Ve Sevmek...Hazret Ali (r ![]() ![]() ![]() ![]() Devenin yulari yardimcisi Kamber'in elinde ,kendisi de önde gidiyordu ![]() ![]() ![]() Medine'in içine girdiklerinde yolun kenarindan bir ses geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne olur Allah rizasi için ![]() ![]() ![]() ![]() iste bu sirada sesi duyan Hazret Ali,ile arkadan deveyi getiren Kamber arasinda su konusma geçiyor ![]() ![]() Hazret Ali soruyor ![]() ![]() ![]() -Kanber ne istiyor bu adam ? -Hurna istiyor Efendim, -Ver öyleyse ! -Hurma çuvalda Efendim ! -Çuvalda ver öyleyse ! -Çuval'da devenin üzerine ! --Deveyle ver öyleyse ! Emri yerine getiren Kamber der ki ![]() ![]() -Devenin ipi de benim elimde demekten korktum,çünkü,beni de deveyle birlikte yoksula vermekte tereddüt etmeyebilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Evet sevgili dostlar,iyilik yapmak hayata anlam kazandirir ![]() ![]() onunla,hemde sagirlar isitir onu ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fani dünyada çogu seyin farkinda varmadan yasiyoruz ![]() ![]() Sokakta bir an evvel sicacik evimiz varmak için telasla ilerlerken hayattan ümidini yitirmis birisi geçiverir yanimizda ![]() ![]() ![]() Alaca karanlikta pazar artiklarini toplayan yoksullari görüyoruz ![]() ![]() ![]() Çop bidonu karistiran adamin parmaklari soguktan donmus,yirtik pabucun içinde parmaklari sirisiklam ![]() ![]() ![]() ![]() Sirtina bir boya kutusu ile yasam savasi veren minik bir çocuk görürüz ![]() ![]() ![]() Evinde bir parça ekmek götürebilmek için köselerde mendil,çorap satmaya ugrasan insanlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çogumuz sicacik evimiz,soframizda çesit-çesit yemekler varken,komsumuzun soba yanmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet dostlar,iyilik yapmayi uzakta aramayalim ![]() ![]() Rabbimiz "Allah'in sana yaptigi iyilik gibi,sende iyilik yap "buyuruyor (Kasas,76-77 ayet ![]() Hayat bir iyilik yaristir ve sevmek ![]() ![]() ![]() Sevmek ise bos sözle olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapacagimiz iyilik bazen küçük olabilir,fakat hiç bir iyilik küçümsememek lazim ![]() ![]() iyilikte küçük-büyük ayrilmaz ![]() ![]() ![]() Cennet bir süprizler diyaridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen dudagimizda beliren bir tebessüm goncasi,karsimizda bütün ümitleri hazanla sarsilmis birisine öyle bir insirah bahari yasatir ki,onun karsiligi biz,Ahirette Cennet bahçeleri olarak görürüz ![]() ![]() ![]() "siz sevdiginiz seylerden Allah yolunda harcamadikça iyilige ulasamazsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allha emanet olun alintidir |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|