Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avuç, doyuran, hurma, iki, koca, orduyu

Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç Hurma

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ashâb-ı kiramdan, Beşir bin Sa'd'ın kızı ve Nûman bin Beşir'in kız kardeşi (r anhüm) anlatıyor:'Annem Amre bint-i Revâha (ra), beni çağırdı Eteğime iki avuç hurma koyduktan sonra,

' Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah bin Revâha'nın gıdâlarını kendilerine ver, dedi

Giderken, Resûlüllah (sav)'a rastladım Babamla dayımın nerede olduklarını sordum O bana,

' Kızcağızım, beri gel, yanındaki nedir? diye sordu

' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadır Annem bunu, yesinler diye, babam Beşir bin Sa'd ile dayım Abdullah bin Revâha'ya gönderdi

Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem,

' Getir onu, buyurdu

Ben de onu, Resûlüllah'ın iki avucuna döktüm Avuçlarını doldurmadı Sonra, bir örtü getirilmesini emr etti Örtü getirilip serildi Hurmayı ona koyduktan sonra, örtünün üzerine yayıp dağıttı Yanındakilere;

'' Gıdâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkına sesleniniz, buyurdu

Hendek halkı toplanıp ondan yemeğe koyuldular Hurmalar yendikçe artmış, örtünün etrafından dökülüp taşmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yolcu Kullanıcısından Alıntı

Ashâb-ı kiramdan, Beşir bin Sa'd'ın kızı ve Nûman bin Beşir'in kız kardeşi (r anhüm) anlatıyor:'Annem Amre bint-i Revâha (ra), beni çağırdı Eteğime iki avuç hurma koyduktan sonra,

' Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah bin Revâha'nın gıdâlarını kendilerine ver, dedi

Giderken, Resûlüllah (sav)'a rastladım Babamla dayımın nerede olduklarını sordum O bana,

' Kızcağızım, beri gel, yanındaki nedir? diye sordu

' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadır Annem bunu, yesinler diye, babam Beşir bin Sa'd ile dayım Abdullah bin Revâha'ya gönderdi

Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem,

' Getir onu, buyurdu

Ben de onu, Resûlüllah'ın iki avucuna döktüm Avuçlarını doldurmadı Sonra, bir örtü getirilmesini emr etti Örtü getirilip serildi Hurmayı ona koyduktan sonra, örtünün üzerine yayıp dağıttı Yanındakilere;

'' Gıdâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkına sesleniniz, buyurdu

Hendek halkı toplanıp ondan yemeğe koyuldular Hurmalar yendikçe artmış, örtünün etrafından dökülüp taşmıştı

Hurma;

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim" Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır" Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin" Artık, ye, iç, gözün aydın olsun (Meryem Suresi, 23-26)

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır Ayrıca hurmada insan vücuduna bol miktarda hareket ve ısı enerjisi kazandıran, vücutta parçalanıp kullanılması kolay olan bir şeker türü bulunmaktadır Üstelik bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikoz değil, meyve şekeri fruktozdurHurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar

Eline sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com