![]() |
Her Şeyi Bilmek İyi Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Şeyi Bilmek İyi Mi?Adamın biri Musa Aleyhisselâm’a: — Ya Musa, ben bütün hayvanların dilinden anlamak istiyorum ![]() ![]() Musa Peygamber: — Her şeyi bilmek iyi olmaz ![]() ![]() ![]() Bir gün Musa Aleyhisselâm Tur’a çıktığı zaman Cenab-ı Allah Musa Aleyhisselâm’a: — «Ya Musa! O kulumun duasını kabul ettim, bundan sonra bütün hayvanların dilinden anlayacak ![]() ![]() ![]() Musa Aleyhisselâm, Tur’u Sina’dan geldikten sonra durumu bildirip her şeyle fazla ilgilenmemesini söyledi ![]() ![]() ![]() Onlar aralarında şöyle konuşuyorlardı: Öküz: — Yahu eşek kardeş, senin işin ne iyi, bana yazın rahat yok, kışın rahat yok ![]() ![]() Eşeğin öküze nasihati şöyle oldu: — Bunlar hep senin ahmaklığından… Sen sabah olunca hasta numarası yaparsın, akşamdan sahibimizin döktüğü yemi bile yemezsin ![]() ![]() Bu sözler öküzün hoşuna gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah oldu, adam ahıra girdi ki, öküz aç ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Şeyi Bilmek İyi Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Şeyi Bilmek İyi Mi?Adam: — Bu sefer de onun yerine eşeği koşalım, diyerek aldı tarlaya götürdü Akşama kadar eşekle çift sürdü ![]() ![]() ![]() -Öküz kardeş, sen böyle yatarsan sahibimiz seni satacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam bunların bu konuşmalarını dinledikçe kendi kendine gülüyor ve: - Gördün mü ne kadar iyi bir şeymiş hayvanların dilinden anlamak, diyordu ![]() Ertesi sabah horozla köpeğin konuşmalarına şahit oldu ![]() Horoz: -Yarın efendinin, öküzü ölecek ![]() ![]() ![]() Adam bunu duyar duymaz hemen pazara götürüp öküzünü sattı ve zarardan kurtuldu ![]() İkinci gün oldu, köpek horoza: - Niye yalan söyledin? Hani ziyafet? Adam öküzü sattı kurtuldu, dediğinde, bu sefer horoz: -Hiç merak etme! Öküzü sattı ama, yarın kölesi ölecek ve onun hayrına mutlaka bir yemek yedirirler ![]() ![]() Adam bunu da duymuştu ![]() ![]() Köpek gene ziyafete erişememişti ![]() -Beni ne kandırıp duruyorsun? diye çıkıştı ![]() Horoz: -Ben yalan söylemem… Ziyafet var dediysem vardır ![]() ![]() Adam horozdan bunları duyunca etekleri tutuştu ![]() -Hakikaten ben yarın ölecek miyim? Bunun bir çaresi yok mu? diye yalvarmaya başladı ![]() Musa Aleyhisselâm: -Ben sana demedim mi? Her şeye ehemmiyet vermeyeceksin diye… Eğer sen öküzü satmasaydın, o ölecek ve belâ atlatılmış olacaktı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|