![]() |
Kıyamette İlk Sorgu Üç Kişiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıyamette İlk Sorgu Üç KişiyeKIYAMETTE İLK SORGU ÜÇ KİŞİYE Ebû Hüreyre radıyallahü anh'den anlatılır: Resûlüllah aleyhisselâm şöyle buyurdu: Kıyamet gününde üç kişi ilk olarak sorguya çekilir: Birincisi, cihad esnasında ölen kimsedir ki, Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah, kendisine verilmiş olan nimetleri önüne serer ![]() ![]() Bunun üzerine Allah kendisine: Bu mazhar olduğun nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar ![]() O da: Senin yolunda şehîd oluncaya kadar savaştım, cevabını verir ![]() Allahü Teâlâ: Yalan söylüyorsun; sen «yiğit» desinler diye savaştın ve sana «yiğit» dediler de, der ![]() ![]() İkincisi, ilim tahsil edip başkasına da öğreten ve Kur'ân okuyan kimsedir ki, bu da Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah kendisine verilmiş olan nimetleri bir bir sayar ve önüne serer ![]() ![]() Ve Allah kendisine: Bu eriştiğin nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar ![]() O da: İlim tahsil ettim, ilmi başkasına öğrettim ve senin rızan için Kur'ân okudum, diye karşılık verir ![]() Allah kendisine: Yalan söylüyorsun, sen ilmi, «alim» desinler diye öğrendin ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü de, Allah'ın kendisine bolluk verdiği, malların her çeşidini ihsan ettiği kimsedir ki, Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah kendisine verilen nimetleri karşısına çıkarır ![]() Şu nail olduğun nimetlerle ne yaptın? der ![]() O da: Verilmesini istediğin ne kadar yer varsa, hep o yerlerde ve o yolda dağıttım, diye cevap verir, Allahü Teâlâ: Yalan söylüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Müslim, Tirmizî, Nesei) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|