Eski Çoraplar

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Çoraplar

ESKİ ÇORAPLAR

Çok zengin bir adam varmış Bir gün rahatsızlanmış ve oğullarını etrafında toplamış Onlara söyle söylemiş:

'' Çocuklarım eğer ölürsem şu eski çorapları bana giydirip beni öyle gömün Sizden tek isteğim budur'' demiş

Aradan birkaç ay geçmiş ve adam ölmüş Zengin adamı yıkamışlar, kefenlemişler Tam o sırada çocuklarının akıllarına babalarınıın vasiyeti gelmiş Bu çorapları babamıza giydireceğiz demişler İmam izin vermemiş

Müftüye gitmişler

"Babamızın son arzusu! Bu eski çorapları giydirmemiz lazım" demişler

Müftü de olmayacağını söylemiş

Çocuklar tekrar babalarının cesedinin başına gelmişler üzgün bir şekilde; çünkü hem babalarını kaybetmişlerdi hem de babalarının son isteğini de yerine getirememişlerdi

Mecbur babalarını gömmek zorundaydılar İstediği yerine gelmediği için çok üzülüyorlardı

Tam o sırada emektarları çocukların yanlarına geldi ve babalarının ölmeden önce yazmış olduğu bir mektubu çocuklara uzattı

Mektupta söyle diyordu:

Ey evlatlarım!

Sayılamayacak kadar çok malım vardı, çok zengindim ama gördüğünüz gibi yanımda şu size verdiğim eski çorapları bile götüremedim

İşte bundan ibret alın ve hayatı amaç edinip yaratılış gayenizi ve sizi yaratanı unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com