Kur'an Öğretme Mihri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an Öğretme Mihri

KUR'AN ÖĞRETME MİHRİ

Sehl bin Saad radıyallahu anh anlatıyor:
Bir kadın Peygamber aleyhisselâmın yanına gelerek:
— Ey Allah'ın Resulü, evlenmek için kendimi size takdim etmeye geldim, dedi
Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm ona bakıp başını eğdi, sonra yine başını sallayıp sustu Kadın bu teklifinden bir netice alamadığını görünce oturdu Bu durum üzerine Peygamber aleyhisselâmın sahabilerinden biri kalkarak dedi ki:
— Ey Allah'ın Resulü, bu kadınla evlenmek istemiyorsanız, onu benimle evlendir
Peygamber aleyhisselâm:
— Yanında bir şey var mı? diye sordu Sahabî:
— Allah'a yemin ederim ki, bir şeyim yok, diye cevap verdi Resulüllah aleyhisselâm:
— Evine git de bak, belki orada bir şey bulursun, dedi Adam, evine gitti, bir süre sonra döndüğünde dedi ki:
Allah'a yemin ederim, yâ Resulüllah, bulamadım Peygamber aleyhisselâm:
— Bak, demirden bile olsa, belki bir yüzük bulursun, dedi, Sahabî tekrar gitti, sonra döndü ve:
— Vallahi yâ Resulallah, bir demir yüzük bile bulamadım, fakat işte uzun bir entarim var, bunun yarısını ona vereyim, dedi Bunun üzerine Resulüllah aleyhisselâm:
— Bu uzun elbise ile ne yaparsın, sen giysen o giyemez, o giyse sen elbisesiz kalırsın, buyurdu Bunun üzerine sahabî oturuverdi Uzun bir müddet böyle oturakaldıktan sonra kalktı Peygamber aleyhisselâm adamın gittiğini görünce, çağırmalarını emir buyurdu Sahabîler adamı çağırdılar Adam geri gelince Resulüllah aleyhisselâm:
— Kur'ân'dan ezbere bir şey okumasını biliyor musun? diye sordu Adam:
— Evet, filan ve filan sûreleri biliyorum, diye bildiklerini saydı Peygamber aleyhisselâm:
— Bunları ezbere okuyabilir misin? dedi Adam:
— Evet okurum diye cevap verdi Resulüllah aleyhisselâm da:
— Haydi git, bildiğin Kur'ân karşılığında, o bildiğin Kur'ân'ı o kadına öğretmen karşılığında onu seninle evlendiririm, buyurdu

(Buharı, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Nesei)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com