![]() |
Allah’Tan Kork, Mührümü Bozma!&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’Tan Kork, Mührümü Bozma!&Quot;Geçmiş ümmetlerde gurbete çalışmaya giden üç arkadaş, bir ara yoğun bir yağmura mâruz kalınca yol kenarındaki bir mağaraya sığınırlar ![]() ![]() İçeride bulunan üç arkadaş korkup düşünmeye başlarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebeple biri der ki: – Ey Rabbim! Ben yanında işçi çalıştıran biriydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dua üzerine kaya yerinden kımıldar, ama çıkılacak kadar yer açılmaz ![]() İkincisi de şöyle der – Ey Rabbim! Ben annesine çok hizmet eden biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaya biraz daha kımıldar, ama yine kurtulmaya yeterli değildir ![]() Üçüncü olarak da son arkadaşları şöyle duâ eder: – Ey Rabbim! Memleketimizde kıtlık olmuş, bir çok âile açlık belâsına mâruz kalmıştı ![]() ![]() ![]() – Ey elinde imkân olan adam! Allah’dan kork, benim iffet mührümü nikâhsız bozmaktan hicap duy! Bu mühür, ancak nikâhla bozulur, başka değil! Bu beklenmedik ikazdan korkup titremeye başladım ![]() – Haydi gel, istediğin kadar yiyecek al, mührünü muhafaza ederek iffetinle yaşa ![]() Böylece ona istediğini verdim ve mührünü bozmadım ![]() ![]() ![]() Bir de baktılar ki, sıkışmış kaya paldır küldür yuvarlanıp gitti, kurtulup dışarı çıktılar ![]() Evet, işte iffetsizlerin yersizliğini söylemek istedikleri kızlık işaretinin hadisteki adı mühürdür ![]() Kaynak: Yeni Aile İlmihali, Ahmed Şahin, Cihan Yayınları |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|