![]() |
Allah Haramdan Kaçanı Korur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Haramdan Kaçanı KorurÜnlü hükümdar Timur'dan sonra yerine geçen oğullarından Şahruh (XV ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir söz vardı: "Allah haramdan kaçanı korur" (Yani kişi haramdan kaçarsa Allah ona haram yedirmez, nasip etmez, demek istiyordu ![]() Bu sözü sık sık tekrar eder, bununla biraz da hükümdar ve adamlarını uyarmak amacı güderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adamları da bıyık altından gülüyorlardı ![]() ![]() - Allah haramdan kaçanı her zaman ve her durumda korur mu? - Evet korur, haramdan kaçana Allah haram nasip etmez ![]() - Ama hocam seni korumadı, sende bizimle birlikte haram yedin ![]() - Hayır, ben haram yemedim haramı siz yediniz ![]() - Boşuna iddia etme hocam, sofrada yediğimiz kuzuyu benim adamlarım çalmıştı, hırsızlık malıydı o ![]() ![]() ![]() - Olabilir, size haramdı, ama bana helaldi ![]() - Nasıl olur hocam, çalınmış bir kuzu bize haram, sana helal? Nimetullah Efendi sözünü bağladı: - Eğer inanmıyorsanız, kuzunun sahibini bulun sorun ![]() ![]() ![]() Gerçekten hükümdarın adamları çaldıkları kuzunun sahibini buldular ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben o kuzuyu parası için değil, bu havalide Nimetullah Efendi diye mübarek bir zat varmış, ona ikram etmek için yetiştiriyordum, diye açıklamada bulundu ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|