![]() |
Amr B. As'in Hidayeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amr B. As'in HidayetiAmr b ![]() ![]() ![]() Hendek savaşından Mekke'ye döndüğümüzde, Kureyş'ten benim gibi düşünen bazı kimseleri bir araya getirdim ![]() ![]() - Biliyorsunuz, Muhammed gittikçe kuvvetleniyor, hem de korkunç bir şekilde güçlenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() - Beraberce gidelim Habeş Kralı Necaşi'ye sığınalım, onun yanında olalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım bunun tek yol olduğunu söylediler ![]() ![]() ![]() Necaşi'nin hoşuna gidecek hediyelerin başında tabaklanmış deri vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu zat Amr b ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fikirle Necaşi'nin huzuruna girdim ![]() ![]() - Dostum Amr'a merhaba, dedi ![]() - Evet ey kral! Sana birçok deri getirdim ![]() Sonra derileri Necaşi'ye takdim ettim, hoşuna gitti ![]() - Ey kral! Ben yanından çıkan bir kişi gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Necaşi müthiş öfkelendi ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey kral! Eğer hoşuna gitmeyeceğini bilseydim, bunu senden istemezdim ![]() - Kendisine, Musa'ya gelen en büyük Namus'un (Cebrail'in) geldiği bir kişinin elçisini sana vermemi nasıl isteyebilirsin? - Ey kral! Gerçekten böyle midir? - Behey azaba uğrayasıca, beni dinle de ona tabi ol! Çünkü o, Allah'a yemin ediyorum, Hak üzeredir ve kendisine karşı gelenlere, tıpkı Hz ![]() ![]() - O halde, onun namı hesabına İslâm üzerine benimle biat eder misin? dedim ![]() ![]() ![]() Sonra arkadaşlarımın yanına vardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Eba Süleyman, nereye gidiyorsun? dedim ![]() - Andolsun, iş açığa çıkmış ve başarıya ulaşmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() - Andolsun ki ben de müslüman olmak için geldim, dedim ![]() Halid'le beraber Medine'ye, Peygamber s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Allah'ın Rasulü! Ben geçmiş günahlarımın affedilmesi üzerine -ki gelecektekileri de bilmiyorum- seninle biat ediyorum, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Amr! Biat et ki, İslâm, İslâm'dan önceki bütün günahları silip süpürür ![]() ![]() Rasulullah s ![]() ![]() ![]() Yusuf Yavuz Semerkand |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|