![]() |
Cennete İlk Giren Kocasına Sadık Kadındır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennete İlk Giren Kocasına Sadık KadındırCENNETE İLK GİREN KOCASINA SADIK KADINDIR Hazreti Fatımatüzzehra (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Babacığım cennete en önce kadınlardan kim girecek? diye sordu ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() — Falan mahallede bir kadın var ![]() ![]() Hazreti Fatıma çok merak etmişti: — Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu ![]() — Senden de evvel girecek, istersen git de bir tanış ![]() ![]() Hazreti Fatıma'nın o kadın hakındaki merakı iyice artmıştı ![]() — Kim o? Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın: — Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı ![]() ![]() ![]() ![]() — Yanınızda bir de çocuk var ![]() ![]() Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi ![]() Kadın; — Sizinle konuşurken sesim dışarıya çıkmakta idi ![]() ![]() ![]() Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı ![]() ![]() Kadın Hazreti Fatıma (r ![]() ![]() — Ey Allah'ın Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyor muyum? "Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi ![]() Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi: — Hayır! Sen bil'akis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin ![]() ![]() Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsaade isteyerek oradan ayrıldı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|