![]() |
Lanetli Kadınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lanetli KadınlarLANETLİ KADINLAR Abdullah radıyallahu anh şöyle buyuruyor: Allahü Teâlâ, dövme yapan ve yaptırmak için çabalayan, yüzündeki kılları cımbızla yolan ve bunu yaptırmak isteyen, güzellik maksadıyla bunları yapan ve Allah'ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etsin! ![]() ![]() Abdullah radıyallahu anh'ın bu sözleri, Beni Eset'den daima Kur'ân-ı Kerîm okuyan Ümmü Yakub ismindeki kadına bildirilince, bu kadın, kalkarak Abdullah radıyallahu anh'ın yanına gelir ve mesele hakkında kendisiyle münakaşa eder ![]() Abdullah radıyallahu anh: — Allah'ın Resulünün lanet ettiklerine ben neden lanet etmiyeyim, diyerek: bu, Allah'ın kitabında vardır, diye de ilâve eder ![]() — Mushaf'ın iki kapağı arasında bulunanların hepsini okudum, fakat senin bu söylediklerini görmedim, diye cevap verince, Abdullah radıyallahu anh: — İyice okumuş olsaydın, görürdün ![]() ![]() Ümmü Yakub: — Ben şu anda söylediğin bu şeylerin senin zevcende de olduğunu tahmin ediyorum, deyince, Abdullah radıyallahu anh: — Git, bak, diye cevap verir ![]() Ümmü Yakub, Abdullah radıyallahu anh'ın hanımınınn yanına varır, fakat bu bahsedilenlerden bir şey göremeyince döner ve: — Hakikaten bunlara aid bir şey görmedim, diye söyler ![]() — Zevcemde böyle bir şey bulunsaydı, bir arada hayat süremez, biribirimizden ayrılırdîk, diye cevap verir ![]() (Buhari, Müslim, Ebû Davud, Neseî) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|