![]() |
Besamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besamel Soslu Sebzeli Krep TarifiBesamel soslu sebzeli krep MALZEMELER 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 1 adet soğan 1 adet havuç (haşlanmış) 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Fesleğen yada kekik KREP İÇİN MALZEMELER 1 su bardağı süt 2 yumurta ½ su bardağı un BEŞAMEL SOS 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı kaşar peynir rendesi HAZIRLANIŞI Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun ![]() Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin ![]() 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ![]() Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin ![]() Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın ![]() Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın ![]() önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|