Ekşi Elmalı Kırmızı Lahana Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi Elmalı Kırmızı Lahana TarifiGEREKLİ SÜRE:1saat 30 dakika Malzeme: yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana 30 g tereyağı(yada margarin) 2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı) 1 küçük baş soğan 1 küçük ekşi elma 1 bardak kırmızı şarap 1tane karanfil bir tutam tarçın karabiber tuz HAZIRLANMASI: Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayın Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurun Biraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirin Bulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış![]() ![]() ![]() ______________________________ ___ |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|