![]() |
Beşamel Salçalı Kabak Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Salçalı Kabak Dolması Tarifibeşamel salçalı kabak dolması Kullanılacak malzeme (4 kişi için): Orta irilikte, eşit boy ve düzgünlükte 8 sakız kabağı, sütte ıslatılmış ve sıkılarak sütü giderilmiş bir avuç bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, soğutulmuş 2 çorba kaşığı beşamel salçası, 1 yumurta, 1 kaşık kekik (zevke göre nane veya merzengüş otu da olabilir), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 20 gram margarin yağı, 1 çorba kaşığı kurutulmuş mantar, 1 kaşık kadar kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Kurutulmuş mantarları ılık suda ıslatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavaya margarin yağıyla kurutulmuş ekmek tozunu koyup kuvvetli ateşte bunu eritip hafifçe kavurmalı ![]() ![]() Pyrex bir kayık tabağı zeytinyağına bulamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|