![]() |
Tatar Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatar Sosu TarifiTatar Sosu Malzemeler 2 yumurtanın sarısı 1 katı pişmiş yumurta 1 su bardağı zeytinyağı yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 5-6 dal maydonoz 1 kornişon 2 sap yeşil soğan yeteri kadar tuz Hazırlanışı 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir ![]() Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır) ![]() Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir ![]() Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur ![]() Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir ![]() ![]() Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır ![]() İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|