Tatar Sosu Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatar Sosu Tarifi



Tatar Sosu Malzemeler


2 yumurtanın sarısı

1 katı pişmiş yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı hardal

5-6 dal maydonoz

1 kornişon

2 sap yeşil soğan

yeteri kadar tuz



Hazırlanışı

2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir

Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır)

Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir

Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur

Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur)

Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır

İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır <div>

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.