Besin İhtiyaçları |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Besin İhtiyaçlarıKişinin günlük besin ihtiyaçları yaşam tarzı ve sağlık durumuna bağlı olarak değişir Kimi hastalıklar, ya da rahatsızlıklar belli vitaminlerin ya da minerallerin gereksinimini arttırabilir Bunun yanı sıra özel durumlar, bazı besin türlerinin tamamen yasaklanmasını gerektirebilir Ancak yine de normal koşullarda herkesin tüketmesi gereken standart miktarlar var Aşağıdaki belli yaş aralıklarındaki standart tüketim ihtiyaçlarınızı öğrenebilirsiniz 19-30 yaş arası(bayan) Günlük Tüketim İhtiyaçlarınız Et, tavuk, balık : 70 gr Yumurta : 20 gr Kurubaklagil : 25 gr Süt, yoğurt : 225 gr Peynir : 25 gr Sebze, meyve : 500 gr Ekmek : 150 gr Pirinç, bulgur, makarna, un : 60 gr Katı yağ : 10 gr Sıvı yağ : 12 gr Yağlı tohum : 10 gr Şeker : 15 gr Bal, pekmez, reçel : 12 gr Enerji : 1900 kalori Demir : 15 mg VitaminA : 5000 IU Tiamin : 1 mg Riboflavin : 2 mg Niasin : 24 mg VitaminC : 60 mg VitaminD : 0 IU Kalsiyum : 600 mg 31-45 yaş arası(bayan) Günlük Tüketim İhtiyaçlarınız Et, tavuk, balık : 100 gr Yumurta : 25 gr Kurubaklagil : 25 gr Süt, yoğurt : 275 gr Peynir : 30 gr Sebze, meyve : 500 gr Ekmek : 150 gr Pirinç, bulgur, makarna, un : 50 gr Katı yağ : 10 gr Sıvı yağ : 10 gr Yağlı tohum : 5 gr Şeker : 25 gr Bal, pekmez, reçel : 17 gr Enerji : 1800 kalori Demir : 15 mg VitaminA : 5000 IU Tiamin : 1 mg Riboflavin : 1 mg Niasin : 12 mg VitaminC : 75 mg VitaminD : 0 IU Kalsiyum : 600 mg 19-30 yaş arası(erkek) Günlük Tüketim İhtiyaçlarınız Et, tavuk, balık : 75 gr Yumurta : 25 gr Kurubaklagil : 25 gr Süt, yoğurt : 225 gr Peynir : 30 gr Sebze, meyve : 500 gr Ekmek : 275 gr Pirinç, bulgur, makarna, un : 80 gr Katı yağ : 15 gr Sıvı yağ : 20 gr Yağlı tohum : 10 gr Şeker : 15 gr Bal, pekmez, reçel : 15 gr Enerji : 2400 kalori Demir : 10 mg VitaminA : 5000 IU Tiamin : 2 mg Riboflavin : 2 mg Niasin : 27 mg VitaminC : 60 mg VitaminD : 0 IU Kalsiyum : 500 mg 31-45 yaş arası(erkek) Günlük Tüketim İhtiyaçlarınız Et, tavuk, balık : 85 gr Yumurta : 25 gr Kurubaklagil : 30 gr Süt, yoğurt : 275 gr Peynir : 30 gr Sebze, meyve : 500 gr Ekmek : 200 gr Pirinç, bulgur, makarna, un : 65 gr Katı yağ : 10 gr Sıvı yağ : 20 gr Yağlı tohum : 5 gr Şeker : 15 gr Bal, pekmez, reçel : 20 gr Enerji : 2100 kalori Demir : 10 mg VitaminA : 5000 IU Tiamin : 1 mg Riboflavin : 2 mg Niasin : 18 mg VitaminC : 60 mg VitaminD : 0 IU Kalsiyum : 500 mg |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|