![]() |
Yemekle Yenilen Meyveye Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekle Yenilen Meyveye Dikkat!Yemekle yenilen meyveye dikkat! ![]() Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, gıdaları vücuda yük haline getiren asit ve gaz üretimine neden oluyor ![]() Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Salatanın ana yemekten önce yenmesinin sindirim sistemine sağladığı yararlar gibi, meyvelerin tüketiminin de bir doğru zamanlaması olduğunu dile getiren Türk, bu kurala uyulmaması durumunda vücut için büyük yararı bulunan meyvelerin, yararı şöyle dursun, adeta vücuda ek bir yük oluşturduğuna dikkati çekti ![]() Bir nevi midede alkol oluşuyor Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde tüketilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, asit ve gaz üretimine neden olduğunu vurgulayan Türk, "Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk, "Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Salatayı, yemekten önce tüketmek doğru ![]() ![]() ![]() Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru bir davranış olacağını ifade eden Türk, Batı ülkelerinde salataların hep ana yemekten önce geldiğini, salatada kullanılan sebzelerdeki liflerin mideyi rahatlattığını, bu nedenle salatanın yemekten önce tüketilmesinin tavsiye edildiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|