Marmara Bölgesinin Tarım Ürünleri |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmara Bölgesinin Tarım ÜrünleriMarmara Bölgesinin Tarım Ürünleri Bölgede aynı zamanda tarım da çeşitlenmiştir Ekili alanların yaklaşık yarısı buğday tarlalarından oluşur Buğday üretimini, şekerpancarı, mısır ve ayçiçeği üretimi izler Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü, mısır üretiminin yaklaşık %30'unu gerçekleştiren bölgenin sebze ve meyve üretimi de önemli bir miktarı bulur Mısır üretiminde Karadeniz Bölgesi'nden sonra ikinci sırada yer alan bölge, zeytin üretiminde de Ege Bölgesini izler Sofralık Gemlik zeytinleri ünlüdür Bağcılık konusunda da gelişmiş olan bölgede, Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada üzüm ve şaraplarıyla tanınır |
Marmara Bölgesinin Tarım Ürünleri |
07-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmara Bölgesinin Tarım Ürünlerimarmara bölgesinin hayvancılık turim sanayi kolları |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|