![]() |
'Çapa' Tıp Ya Gidecek Ya Gidecek... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Çapa' Tıp Ya Gidecek Ya Gidecek...okundu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahsis ettiği 1500 dönümlük araziye tam donanımlı bir fakülte veya sağlık kurumu yapılacak ![]() ![]() Bir süredir gündemde olan İstanbul Tıp Fakültesi'nin taşınması, fakültenin genel kurulunda oylanmış ve oylama sonucunda yüzde 98 oranında ret oyu çıkmıştı ![]() İstanbul üniversitesi (İü) Rektörü Mesut Parlak dün Biz yönetim olarak orada İstanbul Tıp Fakültesi, Eczacılık, Diş Hekimliği, Florence Nightingale sağlık meslek yüksekokulları, yani sağlıkla ilgili her şeyi oraya götüreceğiz derken, öğretim üyelerinin gitmek istememesi halindeyse araziye başka bir 'Tıp üniversitesi' kurulabileceğinin sinyallerini verdi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() öğretim üyelerine gittik, geniş akademik kurullarda bunu dile getirdik, çoğu karşı çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki fakültenin de sit alanı içinde olduğunu, üç kat toprak üstü, iki kat toprak altı yapılanma izni verildiğini belirten rektör, bununla fakültenin gereksinimlerini karşılamayacağını savundu ![]() Rektör Parlak, İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinin bu araziye geçmek istememeleri halindeyse yeni bir tıp fakültesinin de sinyallerini veriyor ![]() Bir şekilde orada İstanbul'un tarihine, geleceğine yakışabilir bir tıp fakültesi, sağlık kurumu oluşturacağız ![]() ![]() Tıp eğitimi Atatürk'ün direktifiyle 1933'te şehrin çapa, Vakıf Gureba, Cerrahpaşa, Haseki, Şişli Etfal, Bakırköy hastanelerine dağıtılmıştı ![]() ![]() İstanbul Tıp Fakültesi 1964'ten bu yana çapa'daki binasında hizmet veriyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|