![]() |
Aşerat Duası Okunuşu Ve Fazileti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşerat Duası Okunuşu Ve FaziletiAşerat duası okunuşu ve fazileti aşerat duası Aşerat Duası,Aşerat Duasının Okunuşu,cuma günü duaları,Aşerat Duasının Fazileti,aşerat duasının anlamı, cuma günü okunacak dualar Aşerat Duası Aşerat duası çok muteber dualardan biridir ![]() ![]() Bu duayı her sabah ve akşam üzeri okumak müstehaptır; Ancak bu duanın faziletli zamanı Cuma günü ikindi vaktinden sonradır ![]() “Bismillahirrahmanirrahim Allah münezzehtir, hamd Allah’a mahsustur, Allah’tan başka ilah yoktur, Allah vasfedilmeyecek kadar yücedir; güç ve kuvvet ancak ulu ve yüce Allah’tandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzzet sahibi Rabbin kulların vasfettikleri her şeyden münezzehtir ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Ben senin lütfunla nimet, hayır, bereket ve afiyet içerisinde akşamı sabahladım ![]() ![]() Allah’ım! Ben senin nurun vesilesiyle hidayet buldum, lütfunla zenginleştim, nimetinle sabahlayıp akşamladım ![]() Allah’ım! Ben seni şahid tutuyorum ve senin şahitliğin de yeter; senin meleklerini, peygamberlerini, elçilerini, arşının hamillerini, göklerinde ve yerde sükunet edenleri ve senin bütün yarattıklarını şuna şahid tutuyorum: Sen Allah’sın; senden başka ilah yoktur, teksin, ortağın yoktur senin; Muhammed -Allah’ın selamı onun ve Ehlibeytinin üzerine olsun- senin kulun ve elçindir ve senin her şeye gücün yeter; diriltir ve öldürürsün, öldürür ve diriltirsin sen ![]() Şehadet ederim ki cennet haktır, cehennem haktır, ölümden sonra dirilmek, kıyamet haktır, onda hiçbir şüphe yoktur ve -şehadet ederim ki- Allah kabirde olanları diriltecektir ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Bu şehadeti kıyamet günü benden razı olduğun halde beni onunla mülakat etmek için kendi yanında -amel defterime- yaz; gerçekten sen istediğin her şeye kadirsin ![]() ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur; öyle bir hamd ki, gökyüzü tevazu ile sana kanatlarını açar; yeryüzü ve ondaki varlıklar seni tesbih ederler ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur; öyle bir hamd ki ebedidir, sonsuzdur, hiçbir zaman kesilmez, tükenmek nedir bilmez; ancak sana layıktır ve ancak sana ulaşır; o hamd ve övgü bende, bana, benim yanımda, benimle birlikte, benden önce, benden sonra, benim karşımda, benim üstümde, benim altımda tecelli etsin ve ölüp tek ve yalnız kaldığım zaman, sonra fani olduğum zaman -her durumda sana hamdederim-; hamd ederim sana yeniden dirilip kabrimden çıktığım zaman, ey mevlam ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur, şükür sana mahsustur tüm çeşitleriyle, bütün nimetlerin için; tâ ki ey Rabbimiz! Hamdım senin beğeni ve rızanı kazansın ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur, bütün doyasıya yemek, içmek, bilek gücü, tutmak ve bırakmak ve vücudumdaki bütün kıllar için ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur, senin ebediyetliğinle ebedileşecek bir hamd ![]() karanlıklardan nuru çıkaran, karandaki insanları nura çıkaran, günahları iyiliklere dönüştüren ve iyiliklere uygun dereceler veren sensin ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur; zira sen günahı bağışlayansın, tevbeyi kabul edensin, cezalandırması olansın,lütuf sahibisin sen; senden başka ilah yoktur; dönüş sanadır ![]() Allah’ım! Hamd sana mahsustur geceleyin karanlık etrafı örttüğü zaman; hamd sana mahsustur gündüz aydınlandığı zaman; hamd sana mahsustur yıldızların ve gökteki meleklerin sayısınca; hamd sana mahsustur gökyüzündeki varlıkların sayısınca; hamd sana mahsustur yerin kalbindeki olanların sayısınca; hamd sana mahsustur, denizlerdeki suların ağırlığınca; hamd sana mahsustur,ağaçların yaprakları sayısınca; hamd sana mahsustur yeryüzündeki varlıkların sayısınca; hamd sana mahsustur Kitabının saydığı şeylerin sayısınca; hamd sana mahsustur ilminin kuşattığı şeylerin sayısınca; hamd sana mahsustur insanların ve cinlerin, sürüngenlerin ve kuşların, otçul ve yırtıcı hayvanların sayısınca;çok fazla, güzel, bereketli ve senin sevdiğin ve memnun olduğun şekilde ey Rabbimiz ve yüce kerim veçhin, izzet ve yüceliğine yakışır bir hamd ![]() Allah’tan başka ilah yoktur; tektir, ortağı yoktur; saltanat onundur; hamd O’na mahsustur, diriltir ve öldürür, öldürür ve diriltir ve o hiç ölmeyeyen bir diridir; hayır O’nun elindedir ve O’nun her şeye gücü yeter ![]() On Defa: Diri ve kayyum olan Allah’tan bağışlanma diliyor ve -günahtan- ona dönüş yapıyorum ![]() On Defa: Ey Allah, ey Allah On Defa: Ey Rahman, ey Rahman On Defa: Ey Rahim, ey Rahim On Defa: Ey gökleri ve yeri yaratan On Defa: Ey yücelik ve ikram sahibi On Defa: Ey şefkatli ve kulları üzerinde minnet sahibi On Defa: Ey diri, ey her şeyi ayakta tutan On Defa: Ey kendisinden başka ilah olmayan diri On Defa: Ey kendisinden başka başka ilah olmayan Allah On Defa: Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla On Defa: Allah’ım! Muhammed ve Ehlibeyt’ine salat eyle On Defa: Allah’ım benim hakkımda sana yakışır şeyi yap On Defa: Kabul et, kabul et On Defa: De ki: Allah birdir ![]() Sonra şöyle de: Allah’ım! Benim hakkımda sana layık olanı yap ve benim hakkımda benim layık olduğumu yapma; gerçekten sen kendisinden çekinilen, kendisinden bağış dilenilensin; ben ise günah ve hata ehliyim ![]() ![]() Sonra da on defa: Allah’tan başka güç ve kuvvet sahibi yoktur; hiçbir zaman ölmeyen diriye dayandım; hamd kendisine evlat edinmeyen, saltanatında ortağı olmayan ve gücünde dosta-yardımcıya ihtiyacı olmayan -Allah’a- mahsustur, O’nu yücelterek an ![]() Amin!… Yazan: Şeyh Abbas Kummî Mefatihu’l-Cinan kitabından alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|