Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besin, çeşitlerinin, değeri, ekmek, kalori

Ekmek Çeşitlerinin Besin Kalori Değeri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Çeşitlerinin Besin Kalori Değeri



Ekmeklerin Kalorisi Kaçtır

Ekmek Çeşitlerinin Besin Değeri Kaçtır

hangi ekmekte ne kadar kalori var, ekmeklerin kalori değeri

Beyaz ekmek: Beyaz undan hazırlanan ekmektir Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir Beyaz undan yapıldığından ötürü kan şekerini diğer ekmek çeşitlerine göre daha hızlı yükseltip daha hızlı düşürür bu nedenle de diğer ekmek çeşitlerine göre daha kolay acıktırır

Kepekli ekmek: Beyaz una ham kepek eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir Beyaz ekmeğe göre kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha yavaş düşürür Bu nedenle beyaz ekmeğe oranla daha uzun süre tok tutar Ham kepek, demir emilimini olumsuz etkileyebileceğinden kepekli ekmek çeşitleri demir anemisi olanlara ve 7 yaşın altındaki çocuklara önerilmemektedir


Ruşeymli ekmek: Tam buğdayın üst kabuğunun beyaz una eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir Ruşeym, kepeğe göre besin değeri daha yüksek bir öğedir Kan şekerini yükseltme ve tok tutma süresi yaklaşık kepekli ekmeğe benzerdir


Tam buğday ekmeği: Saflaştırılmamış buğday unundan yapılan ekmektir B vitamini ve lif içeriği yukarıdaki ekmek çeşitlerine göre daha yüksektir Bu nedenle kan şekerini daha yavaş yükseltir daha yavaş düşürür, bu nedenle de daha uzun süre tok tutar Yüksek lif içeriği ile kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir Barsak sağlığını destekler


Çavdar ekmeği: Saflaştırılmamış çavdar unu ile hazırlanan ekmek çeşididir Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir Sağlık üzerine olan etkileri, tam buğday ekmeği ile benzerdir Çözünür lifleri nedeni ile kolesterolü düşürmeye yardımcı etkisi vardır Barsak sağlığını destekler B vitamini açısından zengindir


Yulaf ekmeği: Yulaf unu eklenerek hazırlanan ekmektir Bir dilimi yaklaşık 75 kaloridir Beta-glukan içeriği nedeniyle yulaf ekmeğinin kolesterol seviyelerine olan olumlu etkileri, diğer ekmeklere nazaran daha yüksektir Ayrıca sindirim sistemi sağlığı açısından da olumlu etkileri vardır B vitamini açısından zengindir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.